Játékosok akikre érdemes lesz figyelni a mai mérkőzéseken

Hajnalban megkezdődik az idei előszezon és mint mindig a kezdőjátékosok kevés szerephez fognak jutni a szezon korai szakaszában, de azért sokan vannak akiknek teljesítményére érdemes lesz odafigyelni. Főként az újonc játékosokat lesz figyelni hiszen Ők mindent meg akarnak majd mutatni életük első NFL mérkőzésén.

Az első ilyen újonc a St. Louis Rams wide receivere Tavon Austin. Nem Austin az eredeti támadófegyver de a Jacksonville Jaguars újonca után a West Virginia volt játékosát illették legtöbbször ezzel a kifejezéssel. A 22 éves újonc játékost valószínűleg több poszton is láthatjuk majd hiszen nem csak elkapóként hanem visszahordóként és running backként is bevethető.

Christine Michael-t a második körben választotta ki a Seattle Seahawks, de egyelőre messze van a kezdőcsapattól. Az okot nem a képességeiben kell keresni, hanem "Szörnyeteg" csapattársában Marshawn Lynch-ben. Jelenleg Robert Turbin-el van versenyben az elsőszámú tartalék posztért, de egy jó előszezonbeli teljesítmény megerősítheti a pozícióját.

A linebacker Manti Te'o-t a második körben választotta ki a San Diego Chargers és az idei Draft egyik legnagyobb kedvence volt (és az NFL Hungary-é is). Pár kisebb magánéleti probléma és egy rosszul sikerült Scouting Combine miatt kiszorult az első körből de a Chargers kezdőcsapatából nem fog. Véleményem szerint a tavalyi Heisman Trophy második helyezettje nagyszerű újonc idényt fog produkálni.

Az első kör utolsó helyén a Baltimore Ravens kiválasztotta a safety Matt Elam-et aki szinte minden kétséget kizáróan kezdő lesz újonc szezonjában, de hatalmas örökséget kell átvennie. Ed Reed távozása után mindenki legalább olyan teljesítményt fog elvárni a fiatal védőtől amit éveken keresztül megszoktak az elődjétől.

Willis McGahee elküldését követően megnyílt a kezdő running back poszt a Denver Broncos running backjei számára. Az első, nem hivatalos depth chart alapján Ronnie Hillman lesz a csapat kezdő futója, de nagyon figyeljük a második körben kiválasztott Montee Ball-t. Ha csak megközelíti az egyetemi teljesítményét akkor a pár héten belül a Broncos kezdő running backje lesz.

Legvégül következzen a legelőkelőbb helyen kiválasztott játékos, a Cleveland Browns outside linebackere Barkevious Mingo. A hatodik választott nagyon jó helyre került hiszen remekül alkalmazkodik az új defensive koordinátor Ray Horton rendszeréhez, de a kezdő csapatba kerüléshez még le kell győznie Paul Kruger-t vagy Jabaal Sheard-et.

Mindegyik játékos élete nagy lehetősége előtt áll és egy minél jobb előszezonbeli teljesítmény elősegítheti, hogy az alapszakaszban a csapat kihagyhatatlan játékosává váljanak.

Képek: sbrforum.com, sportsbycolin.com, seahwks.com, blacksportsonline.com, baltimoresportreport.com, denverpost.com, rantsports.com