A Bills 10 év után elküldte a rúgóját

A Buffalo Bills bejelentette, hogy 10 év után megvált kickerétől, Rian Lindell-től. Meglepetést okozott a kicker elküldése hiszen 18 hónapja négyéves, 10.9 millió dolláros szerződést írtak alá vele.

A 36 éves kicker 2000-ben draftolatlan szabadügynökként a Dallas Cowboys csapatánál kezdte meg a pályfutását, de egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára és még abban az évben szerződtette a Seattle Seahawks. Három Seahawks-os szezont követően lett a Bills játékosa.

Az utóbbi két Drafton kickert is választott a Bills így tulajdonképpen már egy jó ideje elkezdték megkeresni Lindell utódát. Tavaly John Potter-t választották aki hat mérkőzésen pályára lépett ugyan de azóta már a Washington Redskins játékosa lett. Az idei Draft hatodik körében Dustin Hopkins választották ki és a jelek szerint az újonc kicker az edzések során jobbnak bizonyult Lindell-nél.

A Buffalo-ban eltöltött 10 éve alatt a franchise legpontosabb kickere lett Lindell. Pályafutása során 283 mezőnygólt értékesített, három pontos kísérleteit 81.3%-os pontossággal juttatta a póznák közé. NFL rekordot jelentő 321 extra pontot értékesített sorozatban.

(nfl.com, Fotó: sports.yahoo.com)