A Buccaneers szerződtette Rian Lindell-t

Miután a Tampa Bay Buccaneers kiváló kickere Connor Barth megsérült, majd a helyére leigazolták Lawrence Tynes-t akit egy húsevő baktérium terítette meg magának desszertként a Carl Nicks nevű főétel után, csapatunkhoz érkezett a Buffalo Bills korábbi rúgója Rian Lindell.

Lindellről annyit érdemes tudni, hogy 2000-ben került draftolatlan szabadügynökként a Dallas Cowboys csapatához. Bizonyára nem nyűgözte le az ottani csapatvezetést, mert arra lehetőséget, hogy a tehenész fiúkhoz csatlakozzon, nem kapott. A Seahawks csapatánál azonban tárt karokkal fogadták és még ebben az évben debütálhatott is a ligában a Seattle játékosaként. Biztos örült a lehetőségnek, hisz az ottani léptékkel igen közelinek számító Portland városában látta meg a napvilágot 1977. január 20-án.

Egészen 2003-ig szórakoztatta a 12.emberek derék hadát. Ekkor azonban igen távol került szülővárosától. A Buffalo Bills csapata ekkor igazolta őt le és egészen a közelmúltig ennek a csapatnak volt tagja.

Lindell NFL-es pályafutása során 348 alkalommal futott neki a labdának. Próbálkozásai során a bíráknak 283-szor vezényelt kézfeltartásos tornagyakorlatot. Aki nálam okosabb matekos, az biztos fejben már ki is számolta, hogy ez 81,3 %-os teljesítmény. Leghosszabb sikeres kísérletét 2009-ben produkálta a Miami Dolphins elleni csoportmeccsen. Ekkor 56 yard távolságból rúgta combon a labdát, ami ettől szépen be is pörgött a lécek közé.

Nekünk talán a tavalyi év a legfontosabb. Vajon milyen formában is lehet? Lássuk a távolságokat az elmúlt idény tükrében.

29 yard-ig 4-ből 4. Ez ugye kötelező. Csak olyannal állunk szóba, aki innen nem hibázik!

30 és 39 yard között 11 próbálkozás, 10 mezőnygól.

40-49 yard. 7-ből 6.

50 yard vagy afelett kétszer állt neki delikvensünk. Egyszer meg is oldotta.

Ez volt tavaly Lindell. Annyira nem rossz, de a Bills háza táján úgy érezték ideje bizalmat szavazni a frissen draftolt Dustin Hopkins-nak.

Van egy ember csapatunknál egyébként, aki nagyon jól ismerheti Lindellt. Nem más ő, mint a speciális egységünk főnöke, Dave Wannstedt. Mivel ő is Buffalóból költözött át Floridába, biztos támaszként szolgál majd az új környezetbe kerülő Rian számára. Első tanácsa lehet ez lesz újdonsült játékosunknak: "Hozz vegyvédelmi ruhát az edzésekre!"

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu