Beharangozó: Jets-Buccaneers

Elérkezett hát az a bizonyos nagy nap! Vége a hónapokig tartó böjtnek, előkerülnek a könyvjelzők között elporosodott stream weboldalak címei. Már pénteken aggódhatunk van-e megfelelő mennyiségű sör a hűtőben. Bizony a szurkoló életében ez AZ az időszak!

Miután végigkövette kedvenc csapata igazolásait a holtszezonban, végig unatkozta, esetleg nyaralta az edzőtábor unalmas heteit, aztán véget nem érő szócséplésbe kezdett különböző fórumokon, esetleg letraktálta a család idegeit, miközben újra és újra átrágta magát az előszezon minden lehetőségén. Ilyenkor bizony a vasárnapi programok nálunk is előbb véget érnek, mert hát menni kell haza meccset nézni.

Bizony, vasárnap! Vasárnap vége a szócséplésnek, vége a találgatásoknak, ugyanis pályára lép a Tampa Bay Buccaneers, és megláthatjuk mennyire töltötte hasznosan az elmúlt pár hónapot Schiano mester és legénysége. Megláthatjuk Mark Dominik szinte véget nem érő vesszőfutása a "Revis ügyben" vajon meghozza-e a gyümölcsét. És igen kedves olvasó, a szezon első valamire való, értelmes (muhahaha), beharangozóját fogod végigolvasni éppen. Amikor is bizony van miről beszélnünk!

Vasárnap este hétkor tehát irány a Met Life Stadion, és történetünk során másodszor, nincs mese, bizony meg kell vernünk a Jets-t! Igen, akármilyen hihetetlenül hangzik ezt a sorozatot a Jets vezeti 9-1-es arányban. New Yorkban pedig még soha sem győztek Kalózaink. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy amikor a két csapat utoljára játszott Madonna még a Celebration-t énekelte, Michael Jackson turnéztatta a Thrillert, és épp hogy megismerkedtünk a Lady Gaga jelenséggel. Aztán az, hogy ez jó volt-e nekünk, azt döntse el mindenki maga. Egy szó mint száz, az utolsó mérkőzés 2009. december 13.-án volt a két csapat között, akkor a Jets 26-3 arányban kergetett minket vissza a Tampai öbölbe. Apropó, Michael Jackson:

Josh, Josh, Josh...

Mi mással is kezdhetnénk, mit hőn szeretett irányítónkkal Josh Freemannel. Ez a srác bizony nem ismer kompromisszumokat, nála nincs színes, minden csak fekete vagy fehér! Ez a magányos farkas bizony nem tűri az arany középutat, nem ismer megalkuvást! Ő kimegy a pályára, és vagy bitang szar, vagy bitang jó teljesítményt nyújt, csak a fűzfán fütyülő rézpöndörítő szállakakkukk a megmondhatója mitől függ ez nála, mert még egy a jó isten se tudja már hány fős edzőbrigádnak sem sikerült még mindig rájönnie. Az előszezonban olyan, de olyan teljesítményt láthattunk tőle, hogy semmilyet. Nagyot sóhajtván, megkönnyebbülve vehetjük tudomásul, hogy legalább minőségi célpontokkal el van látva. Ott van mindjárt "bárki mellett leveszek bármit V-Jax", és a vaskos összegért, öt évet hosszabbított Mike Williams, aki reméljük megdolgozik azért a zsák lóvéért. Csapatunk új szerzeménye Kevin Ogletree remekül muzsikált az előszezonban, be is futott a harmadik számú elkapó helyére. És hát mint tudjuk, az "Izomhörcsög" is készen áll, hogy levegyen egy két bogyót, amikor nem éppen szalad velük.

Viszont mi van a másik oldalon? Egy nagyon fiatal Jets védelem, ráadásul a legjobb pass rusherüket, Quinton Coples-t is elvesztették, egy csúnya bokatörés miatt. A Coples nékül felálló Jets védelem, mely egyébként a 8. helyen volt sorolva tavaly a ligában, ezúttal Muhammed Wikerson, és az első körös pick, Sheldon Richardson vállán fog nyugodni. A sec-ben ott van Antonio Cromartie, aki a holtszezonban elhozott Revis-t hivatott pótolni, Mike Williams-szünkkel szemben pedig az újonc Dee Milliner fog állni, akit szintén az általunk adott draft pickből szereztek idén. Ebben utóbb említett párharcban úgy érzem Williams szépen elfogyasztja reggelire az ifjú Millinert. Azért persze valószínűleg a Jets-nél sem csupa hülye dolgozik, és Rob Ryan szépen jobbra-balra fogja bliccelteni a fiúkat, hisz Freemant nem igazán tudta megvédeni az a fránya támadófal már az előszezon során sem.

Az "Izomhörcsög"

Jó, jó... tudjuk nem szereti ezt a becenevet, de most már szerintem rajta marad.Doug Martin tavaly berobbant a Tampa Bay legénységébe, és már újonc évében a legjobb futók egyikévé nőtte ki magát a ligában. 1454 yard, és 11 TD, mely szépen a Pro Bowlra is repítette őt. Ha lehet hinni annak amit az edzőtáborban láttuk, Martin idén sem fogja lejjebb adni, az egyik legkeményebben dolgozó és küzdő játékos volt, az edzők elmondása szerint pedig fenomenálisabb teljesítményt nyújtott mint tavaly. Őt akarja majd megállítani a Green Gang, azonban a Jets már tavaly is csak a 26. helyen volt a futás elleni védelemben. Ezért is draftolták többek között Sheldon Richardsont, hogy némileg gatyába rázza a védőfalat. Ott van még DeMario Davislinebacker, akire figyelni kell. És a Jets szurkolók nagyon számítanak rá, hogy David Harris felébred végre egy éve tartó álmából, és valami értékelhető produkciót tesz le idén az asztalra. A támadófal, akik Martin munkáját fogják segíteni, az előző évhez képest újra kiegészül Davin Joseph-pel, azonban a Pro Bowler Carl Nicks-et még mindig hiányolnunk kell, amiatt a fránya MRSA fertőzés miatt.

 

A Buttfumble producerei bemutatják: Interception

Sanchez, vagy Smith? Azt hiszem tényleg lényegtelen ezen a ponton. De mielőtt kisbicskás toroknyaszajintós vitába merülnénk, elárulom: Geno Smith. A Jets bejelentette, hogy az újonc fog pályára lépni a nyitómérkőzésen. A tavaly kabaréba illő teljesítményt nyújtó Mark Sanchez ugyanis vállsérülést szenvedett az előszezonban, és nem fog tudni pályára lépni. A frissen draftolt Smith-szel sem lesznek igazán kisegítve a New York-iak. Ő is egy bitang elkeserítő előszezont produkált, és hát nem irigylem sem a döntéshozókat, sem az edzőt, de legfőképpen a szurkolókat. Persze mi csak hallgassunk Freeman mellett. Geno Smith amúgy 246 yardot, 1 TD-t, és 3 interceptiont adogatott az előszezonban. Nem tudom ki látta, de voltak azért pontos dobásai is. Ez lesz az újonc első éles NFL meccse, és mindjárt Darrelle Revis-szel fogja szemben találni magát, tegyük hozzá, hogy azért őt sem irigyeljük.

Célpontnak ott lesz neki Santonio Holmes, aki nem biztos, hogy túlzásba fogja vinni a játékot, hisz nem tűnik 100%-osnak. Az elkapói feladatokat valószínűleg ezúttalJeremy Kerley és Stephen Hill fogják a nyakukba venni. Kerley egy elég stabil teljesítményt nyújtott tavaly a maga 56 elkapásával, 827 yardon, és 2 TD. Hill azonban hatalmas csalódás volt a zöldeknek, újonc évében. 21 elkapás, és 12 yard átlagonként. Viszont találkozhatunk egy ismerős arccal is, Kellen Winslow-wal, aki újra felbukkan a Nagy Almában! Az edzőtáborban nem játszott rosszul, de térdproblémái miatt nagyon sokat lassult, és már nem az igazi.

Lássuk be a Jets passzjátéka nem tűnik túl acélosnak. Mint ahogy tavaly a mi "légvédelmünk" sem volt az. Azonban az idei másodlagosba baromi sok pénzt beleöltek. Kezdődött a safety Dashon Goldson leigazolásával, aztán elcsencseltük a liga egyik legjobb cornerback-ét, pont a Jets-szel. Végül a draft második körös cetlijét szintén beáldoztuk egy cornerre, Johnthan Banks személyében. Mit lehet erre mondani? #NoFlyZone! Persze a sikeres secondary-hoz, nem ártana ha nyomást tudnánk néha helyezni az ellenfél irányítójára. És most jön a csavar! Nyilvánosságra hozták ugyanis a hivatalos depth chart-ot, és a bal oldali defensive end bizony Daniel Te'o-Nesheim lett, Da'quan Bowers pedig szépen kiszorult a kezdők közül. Szerény személyem ezzel a döntéssel nem ért egyet. Hisz Bowers valóban nem élete legjobb felkészülési időszakát produkálta, azonban Te'o-Nesheim még annyira sem volt ott a szeren. Persze szeretjük őt, küzd ő, próbálkozik, csak épp nem megy neki. Nem sok pillanatra emlékszem ahol meg tudta verni az emberét. A "nyári hóember" Adrian Clayborn, aki tényleg úgy néz ki mint egy rossz haramia, én a sötét sikátorban megijednék tőle, egyre jobb formában van. Tényleg úgy tűnik, hogy sérülése már a múlté, és talán jelenleg ő az egyetlen ütőképes defensive end a rosterünkben. Gerald McCoy helye középen természetesen stabil, a nose tackle szerepét azonban megnyerte magának, a sokunk által favorizált, mindig mókás kedvűAkeem Spence. Megérdemelten, teszem hozzá. Hisz az egyik legjobb formát mutató játékosunk ő volt az elmúlt hónapokban. Hisz aki akar, az küzd ugyebár. (Na jó, ez a mondás nem pont így van.)

A védőfal, és a secondary sikeres működéséhez már csak egy dologra van szükségünk: Greg Schiano felejtse már el végre a viharba a hülye nem működő blitzeit, mert kénytelenek leszünk kiállni a Deákra, és petíció gyűjtésbe kezdeni. "Ami nem megy, azt ne erőltesd" címmel. (Ez a mondás viszont tényleg így van!)

 

Idén is a legjobbak?

A Jets futójátéka! Ez a tavalyi évhez képest kissé jobbnak tűnik. Elhozták ugyanis a New Orleans Saint futóját Chris Ivory-t, azonban már az edzőtábor során bicepsz problémákkal küszködött, így Bilal Powell el is halászta előle a melót. A mieink azonban a legjobbak voltak tavaly a futók megállításában. Ehhez pedig nagyban hozzájárult Michael Bennett, akit idén ugye elengedtünk Seattle-be. És Roy Miller, aki szintén távozott. Azt hiszem, nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy Millert pótoltuk, sőt egy sokkal jobb Millert szereztünk Spence személyében. Viszont hogy Bennett nyomába nem fog odaérni Daniel Te'o-Nesheim, az ziher. A keret többi részében nem volt változás ezen a részen, de vasárnap kiderül, hogy az az egy hibás fogaskerék, vajon mennyire tett be ennek a jól működő, aranyozott kis gépezetnek.

Nagy reményekkel ugorhatunk neki ennek a mérkőzésnek, és szerintem meg is fogjuk nyerni. Egy dolog miatt parázhatunk, és szerintem mindannyian tűkön ülünk már: Revis? Vajon milyen formában lesz az egy évet kihagyó cornerback? Hisz az előszezon során egy percet sem láttuk játszani. Revis ebben a holtszezonban a védelmünk egy kulcsfigurájává nőtte ki magát. A séma, a pozíciók erősítése, mind-mind rá alapoz. És ezzel bizony nagyon hamar be is lehet fürdeni. Persze ne legyünk mindig borúlátókat, és negatívok. Vasárnap Revis kimegy a pályára, és 3 interceptiont pipálunk majd a neve mellé! A Bucs pedig meg fogja szerezni első győzelmét New York-ban, a franchise 1976-os fennállása óta!

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu