Beharangozó: Lions - Vikings

Elérkezett a várva várt pillanatnál is jobban várt pillanat, indul az alapszakasz, végre normális meccsek a hétvégéken. Vége a bohóckodásnak, vége a tökilökinek, beindul a tényleges élet az NFL világában. Egy igen nagy csalódást keltő előszezon után végre megmutathatjuk, hogy igen, megint odaérünk a rájátszásra. Az oda vezető út azonban nincs kikövezve, ezzel szemben hosszú és rögös.

Távoztak kulcsjátékosok érkeztek új kulcsjátékosok. A keret kicsit erősödött, sok a fiatal és ez hosszútávon nagyon jó lesz, de most még mindig az építkezés fázisában vagyunk. Tavaly mindenki legnagyobb megdöbbenésére, ha nem is simán be beküzdöttük magunkat a rájátszásba. Ehhez kellett az, hogy Adrian Peterson emberfeletti teljesítményt nyújtson. Sikerült neki 2000 futott yard fölé érni és így egy nagyon elit társaságnak lett a tagja. Idén mindenki hasonlót vár a futócsillagtól, de valószínű, most nem fog tudni nekünk 2000 yardot termelni futásból, annak ellenére, hogy azt mondta, simán futja majd a 2500-at is. Ponder-nek vízválasztó év jön és a végén kiderül merre vezet a jövőben az útja. Utolsó idényünket indítjuk meg a Mall of America Field-en, igaz csak a harmadik fordulóban.

Az első két játékhéten ugyanis idegenben kell bizonyítanunk, ráadásul két csoportriválissal szemben. Ezen a héten Michigan-be, azon belül is Detroit-ba látogatunk, ahol az előjelek szerint igen izgalmas találkozó néz ki a Vikings és a Lions csapatai közt. Az előszezonban épp ellentétes előjellel zártak a csapatok, tehát míg a Vikings 1-3 -al, addig a Lions 3-1 -el. Ha nem az előszezonból indulunk ki és miért is indulnánk ki abból, akkor el kell mondani, hogy a Vikings az utóbbi időben sokkal jobb teljesítményt nyújt, mint aktuális ellenfele. Ha az egymás elleni mérkőzésüket vesszük a Vikings fölénye igen nagy, például az legutóbbi 22 találkozójukból 18 mérkőzést mi nyertünk meg. Tavaly jól játszottuk mindkét Lions elleni meccsen, ennek eredménye volt, hogy mindkettőt megnyertük.

Az első meccsen álomszerűen indult a játék, Percy Harvin 105 yardos kick return TD-vel nyitotta a támadásokat. Majd a második félidő elején Marcus Sherels 77 yardos punt return TD-jét ünnepelhette a Vikings közönsége. Ez a találkozó a special team-ről szólt, legalábbis részünkről csak ők szereztek pontot, de ez elég volt, hogy nyerjünk. A második találkozó izgalmasabb volt, nem csak a special team szerzett pontot. Jarius Wright élete első NFL mérkőzését játszhatta és nem is okozott csalódást, ráadásul az első TD-jét is ezen a találkozón szerezte. A Vikings védelme felkészülhet vasárnap, mert a Lions a holtidényben leszerződtette Reggie Bush-t, aki igen jó futó.

Több, mint valószínű, hogy Bush nem fog 20-25 futást csinálni mérkőzésenként, ez nem is volt jellemző rá. Tavaly a Dolphins-ban 986 yardot és 6 TD-t ért el futásból, ez egy átlagos futó statisztikája. Ennek ellenére fel kell rá készülni, hogy nem csak futásból fog veszélyeztetni Bush. Már az előszezonban is láthattuk, hogy nem csak futásból, de elkapásból is veszélyes, mer az irányító többet kereste őt a passzokkal, mint az elkapókat. A védelem már az első meccsen nagy teszten megy majd keresztül, mert Kevin Williams nem fog játszani térdsérülése miatt. A többi játékos egészséges és mindegyikük bevethető a Lions ellen. Sharrif Floyd mindjárt az első meccsén fontos feladatot kapott, hiszen neki kell helyettesítenie majd Williams-et.

Elkapó poszton a nyáron erősödtünk, annak ellenére, hogy Percy Harvin a Seahawks-hoz távozott. Greg Jennings és Jerome Simpson fog kezdeni, őket majd néha Cordarrelle Patterson és Jarius Wright is helyettesíti vagy kiegészíti. Futásokban egyértelműen Peterson lesz a vezér, néha majd Gerhart is pályára lép. A Lions-ból egyértelműen Calvin Johnson-tól és Reggie Bush-tól kell tartani, ha őket kivonjuk a forgalomból, akkor máris könnyebb lehet a dolgunk vasárnap. A találkozó vasárnap magyar idő szerint 19 órakor kezdődik. Linkeket a közvetítéshez a szokásos helyen eléred.