Beharangozó: Texans - Titans

Végre itt a második forduló, tanulhattunk az első forduló hibáiból, javíthattuk azt, jöhet az új teszt. Ezen a mérkőzésen várhatóan nem az ellenfél passz, hanem inkább futójátéka lesz a domináló. Készülni kell CJ-re, biztos vagyok benne, hogy a Texans már mindenből felkészült a győzelem érdekében.

Múlt héten igencsak szoros mérkőzésen sikerült visszaküzdenünk magunkat, a csapat hatalmas tartásról tett tanúbizonyságot, amikor 21 pontos deficitet tudott ledolgozni. Az a győzelem nem számít már itt, 0-0-ról indul a meccs, jó lenne nem elengedni az éppen aktuális ellenfél, a Titans csapatát. Állandóan ezt csináljuk… Már-már Texans betegség, hogy beragadunk az elején, hogy az ellenfél vezet, ahonnan nekünk kell kapaszkodni. A legfontosabb, hogy Chris Johnson-ra mindennél jobban kell figyelni. Ha rá odafigyelünk, semmilyen fegyvere nem marad a Titans-nak, nem tudják majd feltörni a védelmünket. CJ zseniális futó, rengeteg sok yardos TD-vel, akinek minimális teret sem szabad adni, mert ő pont az a játékos, aki egy hibát 80 yardos TD-vel büntet. Nem engedhetjük meg magunknak az a luxust, hogy CJ-re nem figyelünk kiemelten.

Múlt héten a Titans, talán meglepetésre, de legyőzte a Steelers gárdáját mondhatni nagyon simán. Ezzel 1-0-al állnak, szintúgy, mint mi. Csoportellenfélről van szó, az ilyen meccs mindig létfontosságú, meg kell nyerni a meccset, pláne hazai pályán. Először játszunk az idényben otthon, megérdemlik a szurkolók a jó kezdést, és persze a csapat is.

Ed Reed játéka még mindig kérdés, majd vasárnap döntik csak el, hogy pályára lép-e. Jelenleg kisebb esélye van a játékának, mint nagyobb. Őt Shiloh Keo helyettesíti, remélhetőleg olyan formában, mint volt múlt héten. Shiloh az első fordulós teljesítményével mindenképpen kiérdemelt egy piros pontot (minimum).

Fontos, hogy a Chargers elleni első félidős játékot mindenképpen el kell felejteni, véletlenül sem szabad hasonlóan játszani. Ha a második félidei csapat jön ki a pályára, akkor nem sok bajunk lehet ezzel a Tennessee-vel.

Foster egyre jobb formában lesz, egyre többet lehet a pályán, bár az utánpótlásával sem lehet problémánk. Az utánpótlás viszont nem túl elégedett… Ben Tate egy nyilatkozatában elmondta, nincs megelégedve jelenlegi szerepével a csapatban. Nem arról álmodott, hogy valaki más munkáját egészítse ki. Első számú futó szeretne lenni, ami várhatóan lesz is majd egy csapatnál. Nem hiszem, hogy a Texans-nál, hiszen mi már zsíros szerződést adtunk Foster-nek. Kivágni nem fogjuk, mert egyrészt a liga egyik legjobb futója, másrészt sok-sok pénzébe kerülne a Bob McNair-nek, a cap nyírbálásról nem is beszélve.

Nuk még mindig várat első alapszakasz TD-jére, remélem ezen a meccsen beköszön, bár az első mérkőzésen nyújtott teljesítményére sem lehet semmi panasz. A play-action passzok nagyon jól működtek a San Diego ellen a Texans-nak, ezt kell tovább nyomni. A PA passzokat liga elit szinten hajtjuk végre, sőt talán mi vagyunk a legjobbak ezen a téren. Schaub nagyon jól csinálja ezeket a passzokat, az ellenfelek pedig Foster és Tate futóteljesítménye miatt sokszor nagyon bekajálják a futásnak álcázott passzokat.

USP_NFL__Miami_Dolphins_at_Houston_Texans_small
Ez lesz Watt meccse?

A Tennessee futójátékát kell mindenképpen megállítani, nagy munkája lesz a védelemnek. J.J. Watt az első meccsen kicsit halványabb játékot mutatott, mint megszokhattuk tőle. Semmiképpen nem szabad elfelejteni, hogy Watt-ra már minden csapat külön készül, nincs olyan snap, amikor ne két ember figyelne rá. Az első sack-je még várat magára, nem hinném hogy sokáig.

Mindenképpen meg kell említeni, hogy a tavalyi évhez képest nagyban javult a speciális egység munkája. Egy meccs alapján nyilván nem szabad elkiabálni a dolgokat. A második jó hír az a támadófal jobb oldalának javulása. Itt sem szabad elkapkodni a dicséretet, de javulnak a dolgok, még akkor is, ha az első félidő minden formában katasztrófa volt.

Kíváncsian várom a meccset, ahogyan vélhetően Ti is, nyerni kell ez nem kérdés. A Titans nem képvisel olyan játékerőt, mint mi, meglepődnék ha kikapnánk hazai pályán. Jól meg kell szórni őket, hadd szórakozzon a közönség a helyszínen, mi pedig a képernyők előtt!!

Forrás:

Houston Texans magyar szurkolói oldala

texans.hu

Képek: scores.espn.go.com