Beharangozó: Ravens - Texans

Két meccs után két győzelemmel állunk, elégedettek lehetünk, de mégsem. Van ugyanis probléma a csapat háza tája körül, amin mindenképpen javítani kell, ha ez nem sikerül, akkor változtatni kell. A Ravens ellen biztosan nem engedhetjük meg magunknak, hogy 3 mezőnygól kísérletet hibázzunk, hogy megint akkora hátrányban legyünk, mint voltunk az első két meccsen. A címvédő ellen fogunk pályára lépni, a maximális tisztelet jár nekik, lényegtelen, hogy ez már nem az a csapat, akik nyertek tavaly. 

A Ravens 1-1-el áll jelenleg, az első fordulóban hatalmas zakóba szaladtak bele a Denver ellen, de a második héten tudtak szépíteni a mérlegükön. Nem játszottak szépen, nem játszottak kifejezetten jól, de nyertek és csak ez számít nekik, ahogyan nekünk is. A Hollók csapata jelentős változáson (gyengülésen) ment keresztül az offseason alatt. Meghatározó játékosoktól kellett elbúcsúzniuk, akik nagyon hiányoznak ebből a csapatból. Ray Lewis, Danell Ellerbe, Paul Kruger, Cary Williams, Ed Reed, Boldin… Sok-sok meghatározó játékos, akik ma már nem a Hollók csapatát erősítik.

A Texans-ról szinte mindent tudtok: nehezen kezdődött el a 2013-as szezon, hiszen mindkét meccsünket hátrányból fordítottuk meg, a mérlegünk 2-0, de a játék néha nyugtalanító. Az első két fordulóban még belefértek a hibák, épphogy, de megnyertük a meccseket (a védelem és a támadósor is pont a legjobbkor kapta össze magát mindig). Nem szabad minden meccsen ilyen nyögvenyelősen játszani, nem hagyhatnak ki a srácok, mert előbb vagy utóbb, megbosszulja magát az elalvás.

harris-610x399
Ryan Harris-re nagy feladat hárul


Sajnos Duane Brown nem tud pályára lépni, mert a lábujja megsérült a múlt héten, őt Ryan Harris fogja helyettesíteni. Létfontosságú a támadófal bal oldalának életben tartása, hisz a jobb oldallal már így is szoktak problémáink lenni. Ed Reed mint eddig, most is majd a meccs előtt pár órával, vagy perccel fogja eldönteni, hogy pályára lép-e. Kihangsúlyozta, nem a Ravens ellni visszatérés motiválja, hanem az, hogy a rájátszásba jusson a csapattal és ott nyerjen. El sem tudta eddig képzelni, hogy a sajátjai ellen lépjen pályára, mégis ma este lehet, hogy ez megtörténik. Szükség van rá, hiszen a secondary néha érdekes dolgokat csinál, én azt mondom, most már itt az ideje, hogy bemutatkozzon. Jó hír, hogy Andre Johnson zöld jelzést kapott az NFL-től, átment az agyrázkódásos protokoll minden fázisán. Nagy, fontos meghatározó játékokat várok tőle, ahogyan azt már megszokhattuk első számú elkapónktól. Az már biztos, hogy végre nincs egyedül az elkapósorban, hiszen DeAndre bizonyította a második meccsen, milyen csoda dolgokra képes.

Hiányzónk nincs, csak a már említett Reed, tehát komoly sérüléshullámmal még nem kell szembenéznünk szerencsére. Brown-nak kell felépülnie és akkor nincs probléma (nem túl komoly a sérülése).

Texans-Reed-Football_Hopk
Láthatjuk végre Texans színekben a pályán?


A Hollók eddigi két meccsükön a futás ellen kiválóan védekeztek (7. legkevesebb yard), de a passz ellen nagyon sebezhetőek voltak (25.). A passz statisztikán sokat dob Peyton Manning és a Denver ellentmondást nem tűrő első fordulós játéka. Nekünk mindenképpen a már megszokott játékunkat kell játszanunk, csak azt nagyon jól. Nem hiszem, hogy az egészséges Foster-nek nagyon nagy nehézség lenne 100 yardot összehozni a Ravens ellen, de meglátjuk mi lesz ma. A play-action játékoknak vélhetően ezen a meccsen is kiemelt fontosságúak lesznek, ahogyan azt már megszokhattuk (ebben gyilkosak vagyunk).

A védelemben nincsen hiányzónk Reed-en kívül, aki ugyebár még pályára is léphet, ha úgy van kedve. Ray Rice nem tud segíteni a héten sajátjainak, ezért Bernard Pierce fog rohamozni. Ez nem könnyítés, hiszen Pierce is nagyon jó játékos, kiemelten kell figyelni a futásokra, hiszen passzjátékuk még úgy sem számít túl jónak, hogy a tavalyi szezon Super Bowl MVP-je erősíti őket.

Este meglátjuk, a meccs magyar idő szerint 7 órakor kezdődik. Idegenben lépünk pályára a bajnok ellen, mindenkinek feljebb kell lépnie egy szintet, ha nyerni akarunk! És mi nyerni akarunk!!!

Forrás:

Houston Texans magyar szurkolói oldala

texans.hu