Idén már nem léphet pályára a Chicago Bears franchise tages játékosa

A Chicago Bears csapata nagy árat fizetett a vasárnap esti győzelméért. A Pittsburgh Steelers elleni mérkőzésen térdsérülést szenvedett a defensive tackle Henry Melton. A vizsgálatokat követően kiderült, hogy elszakadt a keresztszalagja. A csapat sérültlistára tette franchise tages játékosát amivel véget ért a szezonja és könnyen elképzelhető, hogy ez volt az utolsó mérkőzése a Bears mezében.

Melton saját posztján csapatának legjobb játékosa volt az utolsó két szezonban és tavalyi teljesítményének köszönhetően beválasztották a Pro Bowl keretbe is. Újonc szerződése lejárt az idei offseasonban és a csapat franchise taget helyezett a játékosára. Nem tudtak megállapodni egy hosszútávú szerződésben és ezért Melton végül aláírta a taget. A fő probléma az, hogy ez csak egy évre vonatkozik és a sérülése miatt valószínűleg szabadügynök lesz a következő offseasonban.

"Nem tudsz helyettesíteni egy Henry Melton-t. Ő egy elit védőfalember. Hiányozni fog." - nyilatkozta a linebacker Lance Briggs a Chicago Tribune-nak.

(nfl.com, Fotó: bleacherreport.com)