NFC South kitekintő 1-3. forduló

Gyorsan eltelt három forduló. A vitorla félárbócon. 0-3 a mérleg és minden szárazföldi patkány bőszen vigyorog a partról, hogy az öböl bátor kalózait már megint ronggyá lyuggatták elleneik ágyúgolyói. Legjobban persze csoportellenfeleink vigyorognak. Azonban ha kitekintünk láthatjuk, hogy valójában a Szenteken kívül nekik is inkább huncutul kapaszkodniuk kell valami cérnavékony reménysugárban, mert az NFL kegyelmet nem ismerő, dzsungeltörvényeken alapuló világa elszántan dolgozik azon, hogy az erős fennmaradjon, a gyenge elhulljon.

Az gondolom a 0-3 után már senkinek nem okoz sokkot, hogy csapatunk e rövidke távot a  csoport utolsó helyén zárja. Igazából sokat nem tudnék hozzátenni a főszerkesztő barátunk által eddig is igen részletesen taglalt történésekhez. Maximum saját véleményt fűzhetek hozzá. Nem ezt vártam. Sok év után végre itt egy szerintem egységes és ütőképes védelem, melyet még a liga sem fog tudni semmilyen büntetéssel arra kényszeríteni, hogy színes virágokat kézben tartva üdvözölje a területére betörő ellenfeleket. Igenis ők meg lesznek zabolázva védelmünk által! Mert nem szabad senkinek elhinni azt, hogy a Kalózok ellen bárki büntetlenül áhítozhat arra, hogy vörös szőnyegen lépdelve masírozhat a célterületünkre, aztán a népek ovációja közepette begyűjtheti a garatulációkat. Igenis mindenkinek tudomásul kell venni, a célterületünk felé tartva egy díjat kaphat csak. Ez pedig nem más, mint egy ingyenes CT vizsgálat. Na de van egy baj. Csapatunk stábja anyira gyúrt a védelemre, hogy figyelmen kívül hagyta, ebben a sportban pontokat is illik szerezni a győzelemhez. S ez nekünk most valahogy nem megy. Visszatérünk tehát a minket hosszú évek óta sújtó problémához. Nem tudjuk egyensúlyba hozni a különböző csapatrészek munkáját.

Nem sokkal boldogabbak az emberek most Atlantában sem. A Falcons 1-2 es mérlege minden, csak nem az, amit a szurkolók reméltek a nyitány előtt. Az, hogy a Saints a nyitómérkőzésen New Orleans-ban megtréfálta őket (23-17), még talán bele is fér. Aztán a második fordulóban már hazai pályán múlták felül a St. Louis Rams gárdáját 31-24 arányban. Ez a győzelem azonban nem volt felhőtlen, hiszen a nagy reményekkel Atalantába érkező Steven Jackson combsérülést szenvedett. Ilyen előjelekkel utaztak az egyre erősödő Miami Dolphins gárdájához, akik meg is mutatták, Joe Philbin rendkívül komoly munkát végez a Delfineknél. 27-23 as vereség lett a vége. Talán nekünk kellett volna két éve Philbint megbíznunk a csapatvezetői teendőkkel? Atlantában az első három forduló során úgy gondolom jó teljesítményt nyújtott Matt Ryan, Julio Jones és a fullback Jason Snelling.Viszont tudása alatt teljesít Roddy White és talán a visszavonulás gondolatából visszarángatott Tony Gonzalez-től is több kell majd a sikeres folytatáshoz. A védelemből  talán csak Osi Umenyiorának és William Moore-nak voltak szép felvillanásai. A védelem egyenlőre nem tudja kontrollálni az ellenfeleket, a támadósor pedig eddig nem mutatta meg azt az igazán félelmetes mivoltát, amire a nyitány előtt számítottunk.

1-2 a Carolina Panthers mérlege is. Itt azonban kissé vidámabb a kép. Az első fordulóban mindjárt azzal a Seattle védelemmel kellett találkozniuk, akik ellen mostanában minden egyes pont megszerzéséért szinte rituális emberáldozatot kell bemutatni az isteneknek. Nem is sikerült csak egy TD-t összekaparni és bár a Seattle offense is rozsdás volt ezen az estén, a Panthers szempontjából a találka 7-12 vel zárult. A második fordulóban a Buffalo Bills-szel és szép reményű újonc irányítójukkal E.J. Manuel-lel találkoztak. Bár végig a Carolina kapaszkodott a Buffalo után, a vége előtt sikerült magukhoz ragadni a vezetést (23-17). Azonban az utolsó pillanatokban megint jött E.J. Manuel és Steve Johnson, s a Panthers újra vereséggel távozott (23-24). Párducaink azonban nem méláztak sokat a két vereségen. A harmadik fordulóban a két évvel ezelőtti bajnok New York Giants csapatát, Cam Newton és Brandon LaFell vezetésével 38-0 -val küldték haza. Cam Newton jó formát mutat és az igazság az, hogy legalább egy játszópajtása mindig akad az offense-ből. Hol Greg Olsen, hol Ted Ginn Jr. vagy Steve Smith nő fel hozzá. Azonban még mindig ez a részleg a gyengébb a Panthers háza táján. A védelemben egy sor jó teljesítmény mutatkozik. Itt említhetjük a két újoncot Star Lotulelei-t vagy Kawann Short-tot. De formában van Greg Hardy, Charles Johnson , Thomas Davis és persze Luke Kuechly is. A negyedik fordulóban pihennek, majd Arizonába látogatnak. Az a mérkőzés erősen meghatározhatja, hogy felfelé vagy lefelé indulnak el.

Azt már korábban is beharangoztam, hogy Rob Ryan érkezése felrázhatja a gyengélkedő Saints defense-t. Na de erre még én sem számítottam. Ez az ember tényleg tud valamit. A New Orleans Saints 100%-os teljesítménnyel áll csoportunk élén és győzelmeinek letéteményese ezúttal nem a félelmetes Brees támadósor, hanem a védelem.Az első fordulóban ugye mindjárt csoportrangadót nyertek az Atlanta ellen (23-17). Aztán csapatunkat is legyőzték, bár nem sokon múlott a kudarc (16-14). Legutóbb pedig már simán verték az Arizona Cardinals gárdáját (31-7). Breesnek újra "harapnak" régi célpontjai, mint Jimmy Graham, Marques Colston, a visszatérő Robert Meachem és bizony az újonc Kenny Stills is. A kiváló teljesítmény pillérei azonban mégis a védők. Cameron Jordan, Kenny Vaccaro, Akiem Hicks vagy az elkapókra légypapírként ragadó Keenan Lewis. Túl vnnak két csoportmeccsen és mindkettőt nyerték. Ha a soron következő fordulóban a Delfineket is legyőzik, azt hiszem nehéz lesz őket megállítani.

Itt tartunk most. Lényegében még mindig nincs veszve semmi. Na de az irányító mizéria kiteljesedése csapatunknál nem tudom mit tesz lehetővé ebben a csoportban. Ha ti tudjátok, tájékoztassatok!

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu