Beharangozó: Buccaneers - Cardinals 4. hét

Elérkeztünk a negyedik játékhéthez, amikor is jelentsük ki, ránk férne a győzelem! A Cardinals csapata ellen esélyünk is van rá. Ismét várjuk a legjobbakat... A szurkoló továbbra is hisz, és bízik ameddig csak tud, de az elmúlt héten megint csak jócskán felkavarta nekünk a csapat vezetősége az állóvizet, tették mindezt természetesen a franchise érdekében. 60 mérkőzés után, ugyanis kispadra ültették Josh Freeman-t, és bejelentették, hogy az idén, a draft harmadik körében választott Mike Glennon lesz a kezdő irányítónk. A két csapat nem tegnap találkozott utoljára egymással, legutóbb 2010. október 31.-én mérkőzhettünk meg a Pintyekkel, ahol szeretett Kalózaink kerültek ki győztesen, egy 38-35-ös eredménnyel. És a két csapat találkáinak örök mérlege is felénk billen 9-8 arányban.

Új kormányos a fedélzeten!

Kezdjük mindjárt a dolog szomorú részével, ez lesz tehát Mike Glennon első éles bevetése, és elképzelhető, hogy máris célpontok nélkül fog maradni a meccsen. Tom Crabtree (TE) térdsérülése miatt egész biztos, hogy nem fog pályára lépni. Valamint egész héten azzal riogattak minket, hogy két első számú elkapónk, Vincent Jackson, és Mike Williams szereplése is kérdéses, a New England ellen megsérülő két játékos ugyanis egész héten nem vett részt az edzéseken, egészen péntekig. Amikor is beálltak. A meccs előtti sérülésjelentésekben azonban még mindig az a bizonyos "kérdéses" szócska áll a nevük mellett.

Az idei drafton E.J. Manuel, és Geno Smith után, Mike Glennon volt a harmadik irányító akit kiválasztottak. És igazság szerint a Buccaneers csapatában minden feltétel adott, hogy Glennon jól szerepeljen. A támadófalnak ezúttal fel kell kötnie a gatyeszt, hisz Glennon játékstílusának bizony időt kell adni, hogy azok a mély találatok pontosan jöjjenek ki abból az erős karból. A Cardinals-nál pedig tisztában vannak vele, hogy a jól működő pass rush lesz Glennon "kinyírásának" a kulcsa. A passzsiettetés azonban nem igazán van jelen a Cards játékában. Pontosítanék! Nem volt jelen egészen múlt hétig, amikor aztán jött Darnell Dockett és háromszor földhöz vágta Drew Brees-t. Persze egy fecsk... pinty nem csinál nyarat. Úgy gondolom Mike Glennon All-Pro és Pro Bowler őrein nem lesz olyan könnyű átgázolni mint múlt héten, élete első meccsét játszó, le nem draftolt szabadügynök, Tim Lelito-n. A Cardinals esélyeit pedig szintén tovább rontja, hogy mindkét kezdő, szélső linebackerük a sérültek listáján van.

Amire Mike Glennonnak szüksége van a sikeres debütáláshoz, az egy erős futójáték, és hát valljuk meg őszintén, a Bucs legütősebb támadó fegyvere, az továbbra is Doug Martin, aki jelenleg az Eagles, LeSean McCoy-a után, a második legjobb futó a ligában. 297 yardnál jár, és 99 yardot rohangál meccsenként. Nem mellékesen elkapások terén is megállja a helyét, bár érdekes módon idén ezen képességeit nem használjuk ki annyira, mint tavaly. A Cardinals linebackerei tehát gondban lesznek, főleg miután elvesztették múlt héten Kevin Mintert is. És bár mindenki Glennon szereplésére kíváncsi, hogy vajon mit fog produkálni az ifjú irányító első meccsén. Úgy gondolom a győzelem kulcsa mégis csak a futójáték lenne, hisz a Cardinals jelenlegi linebacker sora, a sok sérülésnek köszönhetően, baromira szét van cincálva, tényleg csak a szertáros nem állt még be.

Azoknak akik hétről hétre, rendszeresen követik az NFL-t, gondolom nem mondok nagy újdonságot azzal, hogy a Cardinals safety-jének, Rashad Johnsonnak is kérdéses még a szereplése, miután múlt héten, a Darren Sproles-szal történt ütközés során a kesztyűjében maradt az egyik ujjperce. Ráadásul mindezt követően visszament a pályára és lejátszotta a meccset! Kemény gyerek ez a Johnson, maximális #Respect! Ha valaki nagyon elnyomhatatlan, morbid vágyat érez rá, íme itt a sérülés: Persze csak 18 Évin felül!

Glennont boncolgatva (persze nem szó szerint) tegyünk azért még egy aprócska említést Freemanről is. Ő már olyan szinten kijátszotta magát ebből a csapatból, hogy előfordulhat, a vasárnapi meccsre még az 53 fős keretből is kikerül (inaktív listára teszik), és Glennon cseréje Dan Orlovsky lesz.

Akinek pedig ennyi nem volt elég Mike Glennonról, az olvassa el a draft után készült cikkünket róla. Vagy esetleg portréját, melyet szintén mi alkottunk.

Vagy esetleg tudd meg, hogy Mike Glennon valójában Matt Ryan!

Vagy vess egy pillantást Glennon játékára Cardinals szemmel.

Futni vagy passzolni? Ez itt a kérdés!

A Cardinals támadójátéka nem túl acélos idén (sem). Bár a múlt héten egy 80 yardos drive-al kezdték a Saints elleni meccset, melynek végén Alfonso Smith futott egy touchdownt. És itt meg is állt a pont, és yardgyártás. Hisz eztán csak 172 yardra futotta az egész offense-től. Innentől kezdve, már csak punt hátán punt. Az idén Arizonába hozott Carson Palmer is, mérkőzésről mérkőzésre lejjebb adja. A maga 72,3 pass ratingjával a 26. jelenleg az NFL-ben, három TD, és négy interception. Újabb statisztika melyből kitűnhet, hogy nem ez lesz a gigászok harca.

Ezzel szemben pedig ott van a három hét alatt 12! sacket szerző Buccaneers védelem, akikre egyébként már most vaskosan készülnek az ellenfelek. Ezeket a zsákolásokat pedig nyolc különböző játékos mutatta be nálunk. Ebből azért le lehet szűrni a következtetést, hogy nem kimagasló egyéni teljesítmények hozták ezt össze, hanem bizony a taktika. Az idei blitz-eink úgy tűnik életképesek. A Cardinals támadóegységének pedig ennek az ellenszerét kell megtalálnia vasárnapig. Reméljük inkább kevesebb, mint több sikerrel. Ha a Pintyeknél ebből indulnának ki, egyáltalán nem lennénk meglepve, ha a futójátékot részesítenék előnyben. De igazság szerint a Mason Foster és Lavonte David vezette linebacker sor, ebben is baromi jó az idén.

Leszámolás a Raymond James-ben!

Valamint ne feledkezzünk meg arról sem, hogy sokak által a liga egyik legjobb elkapójának tartott Larry Fitzgerald szintén a Cardinals sorait erősíti. És itt máris elérkeztünk a vasárnap este egyik legnagyobb párharcának ígérkező párosításához, hisz a liga egyik legjobb cornerback-ének tartott játékos pedig a Kalóz öbölben tanyázik. Nem kis csata lesz ez kérem tisztelettel! Darrelle Revis és Larry Fitzgerald ugyanis 10 évvel ezelőtt találkozott először a pittsburgh-i egyetem toborzóján. A középiskola után pedig mindketten itt is folytatták karrierjüket. Fitzgerald már másodéves volt, amikor az Aliquippa Középiskola tehetséges cornere csatlakozott a csapathoz. És bár kettejük előélete idáig nyúlik vissza, alapszakasz mérkőzésen csak egyszer találkoztak egymással, még 2008-ban, egy Cardinals-Jets találkozón. Akkor a Cards bukott 56-35-re, Revis két passzt levédekezett, és szerzett 2 interceptiont is! Nem kis "leszámolás" lesz tehát a Raymond James stadionban vasárnap este. Az NFL.com elemzője, Darren Sharper szerint már csak azért is érdemes lesz ezta a párharcot megfigyelni, mert két teljesen hasonló stílusban játszó veteránról van szó, akik mindketten szeretik kihasználni fizikai adottságaikat, remek labdaérzékkel rendelkeznek, és kiváló futball intelligenciával.

A beharangozó végén pedig már megszokhattátok tőlem, hogy írok valami kis összegzést a meccs fontosságáról, kulcsmomentumairól, a győzelemhez vezető útról. De tök őszintén megmondom, hogy halvány lila lövésem sincs mi lesz vajon vasárnap. Úgy gondolom mi vagyunk az esélyesebbek, bár ahogy elnéztem a külföldi szakértők tippjeit, ismét egyedül maradtam ezen megállapításommal. Egy biztos nagyon várjuk a vasárnapot, ahogy minden héten, nagyon kíváncsi leszek Glennon debütálására, nagyon remélem, hogy Jackson és Williams játszani fog. És remélem élvezettel fogjuk nézni, ahogy ezúttal Glennonnak, az előszezontól eltérően minőségi célpontjai lesznek.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com