Beharangozó: Raiders - Redskins 4.hét

22:25-kor kezdetét veszi a Raiders idei második hazai mérkőzése amelyen a Washington Redskins csapata lesz az ellenfél. A fővárosi alakulat rendkívül gyengén kezdte az idei szezont, eddig mindhárom mérkőzését elvesztette. Ez sajnos nem a legjobb hír a Raiders számára, hiszen egy roppant motivált csapat fog ma pályára lépni Oaklandben mert a Redskins játékosai pontosan tudják, hogy ha este is vereséget szenvednek akkor szinte lehetetlen lesz bejutniuk a rájátszásba.

A mérkőzés kulcsa a passz elleni védelem lesz. Meglepő vagy talán egy kissé érthető módon a Redskins egy passzoló csapat lett és nem engedi futni Robert Griffin III-t. RG3 súlyos térdsérülést szenvedett a Seattle Seahawks elleni rájátszás mérkőzésen. Visszatérés óta nagyon védi a csapat de ez már a játék rovására megy. Amennyire viszont nem futhat az ellenfél irányítója annyira támogatják a mi irányítónk futásait. Terrelle Pryor eddig 198 futott yardot szerzett ami a Raiders legtöbb futott yardját jelenti.

A hétfői mérkőzésen agyrákódást szenvedett Pryor de átment a kötelező vizsgálatokon és biztosan Ő lesz a csapat irányítója. Mellette Darren McFadden is kezd magára találni, de még mindig messze van a tőle elvárt színvonaltól. A futások mellett Denarius Moore és Rod Streater jelenti majd a legnagyobb veszélyt a Redskins védelmére nézve. Ma mind futással mind pedig passzokkal sokat nyerhetünk hiszen a Redskins védelme eddig katasztrófálisan teljesített. A futások és a passzok elleni védekezésük is 31. a ligában.

Az ellenfél védelmével szemben a mi védelmünk viszont középszintű. Hétfő délután még hatodik és hetedik helyen állt a védelem statisztikai mutatója, de ahogyan megjósoltam Peyton Manning és támadóegysége alaposan hátrasorolta a defense-ünket.

A Raiders védelemre kulcsszerep hárul a mai mérkőzésen, sokkal nehezebb dolguk lesz mint az offense-nek. Három vereségük ellenére a Redskins átlagosan 408 yardot szerzett mérkőzésenként amivel 5.-ek az NFL-ben. Ebből átlagosan 307.3 yardot passzal szereztek (ami szintén liga 5.) amiből tisztán látszik, hogy mire kell figyelni. Sok yardot szereznek de ezt eddig alig tudták pontokra váltani. Ez remélhetőleg ez ma sem változik.

Összefoglalva egy kiegyensúlyozott offenset várok, közel ugyanannyi futással mint passzal. Pryornak vigyázni kell a labdára, ma egyetlen interceptiont sem dobhat. A támadóegységnek minimum 24 pontot kell szerezni és akkor meglesz a mérkőzés. A védelemnek a passzokra kell koncentrálni, ma még egy hétfői gyengébb produkció is elegendő lesz a győzelemhez. Simán benne van, hogy estére 2-2-re áll majd a csapat.

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

Képek: facebook.com