Beharangozó: Texans - Seahawks 4.hét

És most következzen a mérkőzés beharangozója a Seattle Seahawks szemszögéből.

A veretlen és eddig 100%-os Seahawks a 2-1-es mérleggel álló Huoston Texanshoz utazik. A mérkőzésre vasárnap 19:00-kor kezdődik. Nehéz meccs vár a csapatra. Idegenben sosem olyan jó a Seahawks, mint hazai pályán, ráadásul most egy igen erős ellenfélhez utaznak. A Texans eddig két nagyon szoros győzelmen (Titans és Chargers ellen), valamint egy sima vereségen van túl (Ravens ellen).

Ami leginkább a Texans mellett szól a hazai pálya mellett az JJ Watt. A liga legjobb védője idén is megállíthatatlan. Nem elég, hogy több sacket és QB siettetést jegyez mint bárki más, még futás ellen sem nagyon van nála jobb. És ha belegondolunk, hogy Sweezy és Giacomini fogja tartani, akkor biztosak lehetünk benne, hogy Russell Wilsonnak nehéz estéje lesz. Szükség lesz a QB remek szabadulási képességének, valamint annak, hogy működjön a Lynch vezette futójáték. Nagy szerep hárulhat a TE-kre, Miller, Willson és Davis is remek meccsen van túl, a Texans ellen is ugyanilyen teljesítmény kellene, hiszen a WRekre nagyon jó CB-k jutnak (J.Joseph és K.Jackson). A LT továbbra is Paul McQuistan. Ez sem túl örömteli, mivel a Jaguars ellen is gyenge volt, félek, hogy a jobb Texans DL és OLB-k szétszedik őt.  Főleg akkor ha Unger és Giacomini nem játszhat sérülésük miatt, akkor tényleg egy nagyon gyenge offensejáték jöhet össze, és akkor a győzelemhez emberfelettire lesz szükség Russell Wilsontól és a defensetől.
Brian Cushing is az év védője szavazáson ott lehet, hiszen fantasztikus formában van, az ő kikapcsolása is nehéz feladat lesz.

A defense-nek látszólag könnyebb dolga lesz. Leginkább a futás kell majd megállítani, ami eddig elég jól megy. Az utóbbi két meccsen Gore-t és MJD-t is teljesen megfogták Bryanték. Foster és Tate megállítása nehezebb feladat lesz, hiszen itt két jó képességű RB, egy jól blokkoló OL van. 

Azonban az OL legjobbja Duane Brown játéka kérdéses, és ha már a sérüléseknél vagyunk akkor Andre Johnson sem biztos, hogy játszhat. Ha ők ketten nem játszhatnak, akkor DeAndre Hopkinst (rookie WR) kapja meg Sherman, valamint Ryan Harris lehet az LT(vs Clemons, Avril, Bennett...). Ezek nagyon nekünk kedvező match-upok, de ne bízzunk sose a sérülésekben.

Legfontosabb párharcok:

JR Sweezy (RG) és Breno Giacomini (RT) vs JJ Watt (DE): Már írtam erről. Szerintem az egyik legfontosabb, hogy Wattot kikapcsolja a csapat. Nem vagyon optimista, hiszen  sem Sweezy, sem Giacomini nem Watt szintű játékos, ha kettőzi a két játékos akkor is könnyedén átmehet rajtuk.

- Russell Wilson (QB) vs Brian Cushing (ILB): Sokat fog bliccelni Cushing, valamint a nyomás elől is sokat kell majd Wilsonnak futkorásznia, és akkor Cushinggal nézhet szembe.

Richard Sherman (CB) vs Andre Johnson (WR): Ha Andre játszik, akkor Shermannel egy nagyon kemény és színvonalas párharcot vívhatnak.

- Kam Chancellor (SS) vs Owen Daniels (TE): Dainels az egyik kedvenc cépontja Matt Schaubnak, így az ő semlegesítése is elsődleges feladat.

Nehéz meccset várok tehát, ahol a veretlenségünket is elveheti a Houston. Ha ez megtörténne, akkor sincsen baj, hiszen így is vezetjük az NFC Westet, de persze mindenki a W-ben bízik. Ha az említett párharcokat megnyerjük akkor nem lehet baj, azonban ha a Texans nyeri azokat, akkor biztos vagyok benne, hogy győzelem nélkül távozunk a Reliant Stadiumból.

Forrás:

Houston Texans magyar szurkolói oldala

texans.hu