Nagyító alatt a Kansas City Chiefs

Feje tetejére állt a világ, a Chiefs veretlenül, csapatunk pedig nyeretlenül vág neki a mai összecsapásnak. Fura leírni, de a vendéglátók számítanak toronymagas esélyesnek.

Az új head coach Andy Reid mellé egy új irányító is érkezett, a San Francisco-ban számkivetetté vált Alex Smith költözött Kansas-be. Eddig meghálálta a bizalmat, hiszen vigyáz a labdára, 4 TD mellett egy INT-t sem dobott még. Ez a játékrendszernek is köszönhető, a rövid passzokra rendezkedett be a Chiefs. A földön is képes hasznos yardokat hozni az irányító.

Az offense talán legnagyobb fegyvere Jamaal Charles, aki tavaly 1500 yardot futott, idén azonban a sémának köszönhetően valószínűleg ezt a teljesítményt nem tudja majd megismételni. Azért kétségeink ne legyenek, így is sok fejfájást fog okozni védelmünknek. Tehermentesítésekor Knile Davis jöhet szóba.

Az elkapók magasan legjobb játékosa Dwayne Bowe, azonban eddig kissé halványabb teljesítményt nyújt, mint azt várták. Persze az ellenfél legjobb CB-je általában őt őrzi, így pedig nehezebb ha nincsenek megfelelő csapattársak. Inkább a Colts-tól érkezett Donnie Avery volt eddig Smith kedvenc célpontja, aki szintén képes lehet a jó játékra. Tight end poszton viszont szarban van a Chiefs, Anthony Fasano péntekig nem edzett és akkor is csak limitáltan lépett pályára, játéka kétséges. Travis Kelce biztosan nem lép pályára. Hiányukban Sean McGrath lehet a kezdő TE.

A támadófalat is kínozzák a sérülések, Brandon Albert (probable) és Jeff Allen (questionable) is hagyott ki edzéseket a héten. Idény előtt próbálták is erősíteni a pozíciót, hiszen a drafton Eric Fishert választották 1/1-en. A játékos egyelőre még az NFL légkörével ismerkedik. A center feladatait Rodney Hudson látja el, míg a jobb oldali guard Jon Asamoah lesz. Felemás teljesítményt nyújtottak eddig, Alex Smith-t már 10-szer sackelték.

A pass rush viszont brutális idén Kansas-ben. A tavalyi scouting combine egyik nagy sztárja, Dontari Poe második évére összekapta magát és már 3,5 sacket szerzett. Mellette Mike DeVito és Tyson Jackson áll majd fel a védőfalba, ők azonban eddig ezt a teljesítményt nem tudták hozni. A 3-4-es rendszerben úgyis inkább a szélső linebackerek látják el a pass rush feladatát.

Ezt kiválóan meg is teszik, hiszen Tamba Hali és Justin Houston is kiváló játékos. Előbbi egy TD-re visszahordott pickkel, utóbbi pedig 7,5 sackkel vétette magát észre. nehéz estéje lehet a sérülések miatt megfiatalított támadófalunknak... A két belső linebacker Akeem Jordan és Derrick Johnson lesz.

A secondary-ben két nagy hiányzó is lehet, Brandon Flowers és Kendrick Lewis játéka is kétséges. Leginkább előbbi hiányozna, hiszen nincs nagy mélység Kansas-ben a cornerbackek között. Helyettese Dunta Robinson vagy Marcus Cooper lehet. A safety-k nagy sztárja egyértelműen Eric Berry, aki kiválóan kezdte a szezont. Az Eagles ellen több picket is szerzett, de csak egyet ítéltek szabályosnak.

A mezőnygólok értékesítéséért Ryan Succop felel, akinek eddig minden kísérlete sikeres is volt. A punter Dustin Colquitt puntolhatna nagyobb átlaggal is, de számos rúgása 20 yardon belül landolt.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu