Beharangozó: Colts - Seahawks

Már az 5. forduló következik, ami azt jelenti, hogy túl vagyunk a szezon első negyedén. A kövezkező ellenfél az Indianapolis Colts, a meccs vasárnap 19.00-kor kezdődik

A múlt heti kínkeserves győzelem után egy talán még nehezebb összecsapás következik. A Colts eddig két könnyű (a Jax és a Raiders ellen), valamint egy bravúros győzelmen van túl (a 49ers ellen). A Dolphins ellen azonban kikaptak, méghozzá hazai pályán. Tehát Indianaban nem verhetetlen a csapat, de az idegenben annyira nem meggyőző Seahawks fel kell kötnie a gatyáját.

Russell Wilsonnak most is nagyon nehéz dolga lesz. Most is a McQuistan, Carpenter, Jeanpierre, Sweezy, Bowie ötös kezdhet, de Unger játékára azért némi remény van. El is kell a pro bowler center, hiszen a Texans DL teljesen dominálta a Seahawks OL-t A Coltsnál is van Watthoz hasonló rettegett pass rusher, méghozzá Robert Mathis személyében. A kiváló OLB eddig mind a mégy meccsen szerzett sacket, így a megfogása nagy feladat lesz. Ahhoz, hogy működjön az offense szükséges, hogy Lynch-féle futójáték továbbra is jól menjen. A Texans ellen az eléggé működött, így a Colts ellen is mennie kellene, főleg mert a kiváló SS LaRon Landry nem játszhat sérülés miatt. 
A passzjátéktól a nagyon gyenge pass protection miatt most sem várok sokat. De a fontos 3rd downokat meg kell csinálni, amiben most is nagy szerepe lesz Doug Baldwinnak. Wilson futásai is beválhatnak, főleg mivel Terrelle Pryor 100 yard felé jutott ellenük.

Andrew Luck szépen fejlődik, de most a Legion of Boommal nézz szembe, a sztárelkapó Reggie Wayne megkapja Richard Shermant. Most is élvezetes párharc lehet ez. A passzjáték megfogásában szerepet kaphat a nagy visszatérő Bruce Irvin, aki LB és DE poszton is fel fog tűnni. Végre egyszerre pályán lehet Irvin, Avril, Clemons és Bennett. Ha ez a sor nem generál nyomást Luckra, akkor semmi. És akkor még ottvan Clinton McDonald is aki mióta visszatért a csapathoz, kimondottan jól játszik.

A futásoknál Trent Richardsont kell megfogni. A Colts új játékosa eddig nem mutatja, hogy miért ér 1.kört, reméljük Bryanték ellen sem fog villogni.

A legfontosabb párharcok:

Paul McQusitan (LT) és Michael Bowie (RT) vs Robert Mathis (OLB): Nincs meglepetés, most a legfontosabb pass rusher megfogása lesz a legfontosabb.

Richard Sherman (CB) vs Reggie Wayne (WR): Az NFC-ben a hónap védőjének választott Sherman a liga egyik legjobb WR-e ellen.

Trent Richardsom (RB) vs Bobby Wagner (MLB): Ha megfogjuk a futójátékot, akkor Lucknak kell megnyernie a meccset a L.O.B ellen.

Ha a csapat eléri az 5-0-t, akkor már szerintem minden Seahawks drukkernek csak a Super Bowl lehet a cél. De egy kijózanító pofon után lehet megint újra kell értékelni a célokat. Azonban Indianapolisban ez ellen a Colts ellen ki lehet kapni, de nagyon nem kéne.

bejegyzesseahawksbanner.jpg

Forrás:

Seattle Seahawks Hungary