Hogyan is állnak a Giants játékosok a számokkal?

Az idény első fele véget ért csapatunk számára, hétvégén jöhet a bye week és a pihenő, így érdemes megtekinteni, hogy statisztikailag kik állnak a legjobban. Kezdjük is irányítónkkal, Eli Manninggel. Elég felemás számokat produkált, melyek inkább rosszak. Passzolt yardok tekintetében jól áll, hiszen a nyolcadik ebben a kategóriában 2167 yarddal. Ha így folytatja összejön a 4000 yard. TD-k tekintetében (10) holtversenyben a 14-dik helyen tartózkodik, de a legtöbb INT-t ő dobta (15). Persze a rossz sorozat megszakadt, hiszen az elmúlt két mérkőzésen nem adott el labdát Manning.

A futójáték ellenben egyenesen borzalmas. A sérülések és a rossz teljesítmények alapos káoszt okoztak futóink között. A legproduktívabb RB Brandon Jacobs, akik 154 yardot és 3 touchdownt futott eddig 3,5 yardos átlaggal. David Wilson 146 yardot ért el és kérdés visszatérhet-e még idén. Jövőre nagyot kell robbantania... Peyton Hillis a pályán jól mutat, papíron azonban nem, hiszen ugyan futott már TD-t, de 106 yardját mindössze 2,8 yardos futásonkénti átlaggal abszolválta.

Elkapóink között láthatunk jó teljesítményt és borzalmasat is. Victor Cruz továbbra is nagy király, 677 elkapott yardjával a negyedik helyen áll a ligában. 47 elkapásából 4 lett TD. Kicsit fájó, hogy Hakeem Nicks-nek még nem sikerült touchdownt szereznie, de felemás teljesítménye ellenére is 521 elkapott yarddal áll. Ugye néha milyen félrevezetőek a számok? Rueben Randle eddig hozza Cruz TD számait, az elkapott yardok számát tekintve azonban elmarad tőle (373). Brandon Myers némiképp csalódás, de 265 elkapott yardja azért neki is van. Jerrel Jernigan és Louis Murphy sehol...

A pass rush hatékonyságra rá sem merek nézni. A korábbi években csapatunk legjobbjai rendre a védőfalból kerültek ki, jelenleg azonban senkitől sem láthatunk kiemelkedő teljesítményt. Az ellenfél irányítójának lezúzásában Mathias Kiwanuka jár az élen, egyelőre 2,5 sacket szerzett. Justin Tuck felemásan szerepel, a futás megállításából egész korrektül kiveszi a részét, de az irányítóig csak ritkán ér el (1,5 sack). JPP sajnos előbbivel is hadilábon áll idén, a játékos legjobb esetben csak jövőre térhet vissza régi formájába. Cullen Jenkins nagy reményekkel érkezett, de egyelőre csak szenved. Szerencsére Linval Joseph hozza korábbi formáját.

A szerelések számában Ryan Mundy áll az élen (48). Idény előtt nem vártam tőle sokat, így ahhoz képest nem szerepelt eddig rosszul. Legutóbbi mérkőzésünkön kiszorult már a kezdőből, úgy tűnik Will Hill megelőzte a rangsorban. Prince Amukamara is begyűjtött már 45 tackle-t, egy cornerbackhez képest rendkívül fizikálisan játszik. Érdemes megemlíteni Jon Beasont, aki első három mérkőzése alatt kétszer is a legtöbbször állította meg az ellenfeleket csapatunkból.

Perry Fewell rendszere magában hordozza a labdaszerzés lehetőségét, amit tavaly igen gyakran láthattunk. Idén a szezon kezdetekor eléggé döcögött a védelem, de az utóbbi mérkőzéseken magára talált az egység. Stevie Brown szerepét sikerült átvennie Antrel Rolle-nak, játékosunk már 3 picknél jár. Rajta kívül Amukamara, Hill, Mundy és Ross is elkapta már egyszer az ellenfél átadását.

A special teamre áttérve, Josh Brown eddig 14 kísérletből 12 mezőnygólt értékesített. Steve Weatherford 47,2 yardos átlaga rendkívül jónak mondható, sajnos azonban 3 puntját is TD-re váltotta már az ellenfél, illetve hatszor rúgott touchbacket. Visszahordásainkról inkább nem is mondok semmit, mert értékelhetetlenek játékosaink ebben a tekintetben...

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu