Beharangozó: Cowboys - Vikings (9. hét)

Preview Vikings-Cowboys_RegularSeason9_1Idegenben próbálunk győzelmet kicsikarni a Cowboys vendégeként. Ma este már ismét a megszokott időben (19 óra) kezdődik a Vikings mérkőzése, melyen a Dallas Cowboys ellen lép pályára az AT&T Stadium-ban, Dallas-ban. Már most leszögezhetjük, hogy a meccs esélyese a hazai csapat, de talán van remény, hogy tisztességesen helytállunk a találkozón és esetleg, hangsúlyozom esetleg győzelemmel térjünk haza. Az elkövetkezendő időszak mozgalmas lesz a csapatnak, hiszen alig, hogy visszaérnek Minneapolis-ba edzésbe kell állniuk, mert csütörtökön a Redskins csapata érkezik, hogy játsszon velünk. Na de maradjunk ennél a mérkőzésnél.

A két csapat párharca teljesen kiegyenlített, 14-14 az állás. Legutóbb alapszakaszban 2010. októberében találkoztak, az a meccs 24-21 -es Vikings sikerrel zárult. Most is kiegyeznénk hasonló eredménnyel.

A Dallas teljesen kiegyenlített, 4-4 -es mérleggel várja a találkozót, míg nekünk az 1-6 inkább elkeserítő. 

Leslie Frazier-t és az egész edzői stábot biztosították, hogy ebben az idényben biztonságba van állásuk, a rossz eredmény ellenére is. Pedig a változás jót tenne a csapatnak, mert így hétről hétre rossz eredményeket érünk el, amivel a szurkolók elpártolnak a csapattól. Na persze itt nem arra gondolok, hogy nem fognak nekik szurkolni, de nem fognak meccsre járni. Ez a csapatnak sem lelkileg, sem anyagilag nem tesz jót. Senki nem akarja azt látni, mint Tampa Bay-ben, hogy egyszerűen nincs szurkoló a meccseken.

Na az idei teljesítmény igen elkeserítő és ez nem is fog változni. Igazából nem tudni, hogy esetleg van-e olyan csapat még a sorsolásunkban, akik ellen győznénk. Nem igazán.

A Cowboys ellen különösen nehéz lesz pláne, ha a Dallas irányítója, Tony Romo folytatja az ellenfelek szétpasszolását. A mi secondary-n finoman fogalmazva sem tartozik az elithez. Több poszton cserék játszanak, mert a kezdők lesérültek. A teljes safety sor (Smith, Sanford) kiesett, így Sendejo és Raymond játszik.

Nem lesz ott a mérkőzésen Chris Cook sem, aki bár néha képes oltári nagy hibákra, azért stabil alakja a CB team-nek. Helyette, az eddig kicsit talán túl sokat szabálytalankodó Xavier Rhodes lesz a kezdő, Josh Robinson-al párban. Nem nagyon vagyunk kisegítve, az előbb sokat szabálytalankodik, míg az utóbbi csak simán nézi az elkapásokat.

Ennek a tartalékos secondary-nek kell kiállni a Cowboys passzjátékát. Dez Bryant és Terrance Williams igen csak megnehezíthetik az életünket, nem is beszélve Jason Witten-ről, aki szintén nem arról híres, hogy nem menne neki a játék. A passz elleni védekezést egy módon lehet kicsit erősítenünk, mégpedig az irányítóra gyakorolt nyomással.

Ebben Jared Allen, Brian Robison és Chad Greenway, vagy a Packers ellen önkívületi állapotban játszó Marvin Mitchell lehet segítségünkre. Ha ők rendszerint át tudnak jutni a Cowboys támadófalán, akkor Romo-nak már mindjárt nincs annyi ideje, hogy gondosan kiválassza a megcélozni kíván elkapóját.

A szezonban előrehaladva a még eleinte jó futás elleni védekezésünk is megkopni látszik. Sajnos egyre több csapat ér el ellenünk 100 yardokat futásból, ami nem igazán jó, mert ha itt sem tudjuk visszatartani őket, akkor már tényleg nem tudni, hogy hol. 

DeMarco Murray a Cowboys RB-je is visszatér a mérkőzésen, ha őt hatástalanítjuk vagy legalább minimális yardokon tartjuk, akkor már csak a passzvédekezésen kell javítani.

A mi támadójátékunk elég egysíkú. AP fut és kész. Ez lenne, ha nem csak pár futási lehetőséget kapna meccsenként. A legutóbbi három találkozón mindössze 33 labdacipelése volt a tavalyi év legértékesebb játékosának. Igazából senki nem érti, hogy ha már a passzjáték nem megy, akkor miért kell az egyetlen pontszerzési esélyt is elvenni a csapattól. Összehasonlításképpen a Panthers, a Giants és a Packers ellen 150 yardot futott (62 yard, 28 yard, 60 yard, 1 TD), míg ezt a teljesítményt a Steelers ellen, egy meccsen elérte (140 yard, 2TD).

Szörnyű, hogy mi folyik itt.

Passzjátékunk nincs. Mondjuk azon csodálkozom, hogy van 5 rosszabb passzolt yardátlaggal rendelkező csapat nálunk. Egy olyan csapatnál, ahol már a hivatalos weboldalon leadott szavazatok alapján nevezik ki a kezdő irányítót, egy olyan csapatnál mit akar például az offense koordinátor vagy a vezetőedző.

Ezen a héten Ponder kapta meg a lehetőséget, hogy kezdő legyen. Talán mondták neki, vagy már sejt valamit a háttérben, a héten gyorsan piacra dobta a 1,1 millió dolláros házát és várja, hogy mi fog vele történni.

A múlthéten is Ponder kezdett a Packers ellen. Ugyan futott egy TD-t és nem adta el a labdát semmilyen formában, de senkit nem győzött meg, hogy kezdőirányítónak való lenne. Frazier elmondta, hogy Ponder és Freeman között dől el a kezdőirányító sorsa, Cassel ebből a körből kimarad.

Elkapó poszton jól állunk, de sajnos irányító hiányában ők is csak szenvednek a találkozókon. Itt van egy ígéretes tehetség Cordarrelle Patterson személyében, aki most már bebizonyította, hogy kell vele számolni, de a támadásokban nem kap megfelelő lehetőséget.

Egyben bízhatunk, hogy Patterson megint jó kondiban van és megadja a hangulatot a meccshez, egy 100+ yardos kickoff return TD-vel.

Mit is várunk a találkozón? Jobb O-line-t, jobb D-line-t, jobb secondary-t, jobb irányítót és jobb edzői munkát. Ezeknek a szerepe óriási a mérkőzésen és nekünk csak akkor van esélyünk, ha elkezdünk végre csapatként játszani, egy összeszedett csapatként.

Kíváncsian várjuk a találkozó végkimenetelét, innen már csak javulni tudunk.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com