Amire a szezon második felében szükség lesz

Csapatunk "nem a legjobban" kezdte a 2013-as esztendőt, hiszen rögtön 6 vereséggel nyitottak Manningék, de utána 2 győzelem következett. Semmi sem dőlt még el, így akár a rájátszásra is lehet esély. Lássuk mi kell ehhez. A csoportvezető Dallas Cowboys és a többi NFC East csapat is rendkívül változatos teljesítményt nyújt. Gondoljunk csak arra, hogy a texasiak alaposan megszenvedtek a Vikings-szal tegnap, az Eagles támadó alakulata pedig újra feléledt az elmúlt hetek gyengélkedései után. Egy nagyobb győzelmi sorozat sokat jelenthet!

3 divízión belüli mérkőzés van hátra, kétszer mérkőzünk meg a Redskins-szel, egyszer pedig a Cowboys-szal. Kíméletlenül be kell húzni ezeket a meccseket!

Jason Pierre-Paul és Hakeem Nicks egyelőre közel sem azt hozza, amit várnak tőlük. Ugyan Nicks a yardok tekintetében nem áll rosszul, de többször is elejtette a labdát, valamint TD-t sem szerzett még. JPP sérülése után pedig kérdés mikor lesz újra egészséges. Ha azonban mindketten úgy játszanak, mint tették korábban, akkor akár az NFC East élére is kerülhetünk az alapszakasz végére.

A védelem domináns teljesítményt nyújtott az elmúlt mérkőzéseken. A következő hetekben alaposan meg lesznek dolgoztatva, hiszen kétszer is szembe kerülnek RGIII-vel, valamint Romo, Rodgers és Rivers megállítására is szükség lesz. A mögöttünk levő években alaposan meggyűlt a defense baja azokkal az irányítókkal, akik a földön is képesek yardokat szerezni, remélhetőleg ez is megváltozik.

A futójáték a vérfrissítés ellenére sem túl erős, azonban Andre Brown visszatérése nagyot lendíthet ezen. Ha David Wilsont is újra pályára engedik, akkor pedig akár a nagy játékok is jöhetnek.

Manningnek újra úgy kell játszania, mint egy kétszeres Super Bowl MVP-nek. A legutóbbi menetelés során is ő tartotta a lelket a csapatban, egy-egy game winning drive-ra vélhetően most is szükség lesz. Ugyan az elmúlt két mérkőzésen egyszer sem adta el a labdát, de 15 INT-vel még így is "vezeti" a ligát. Mindegy, hogy ebből mennyi volt az ő hibája, de ezt a számot redukálni kell!

Eli a 68,4-es passer ratinggel Christian Ponder és Brandon Weeden környékén tartózkodik. Ennél azért jóval több várható tőle. 55.7%-os pontossága sem eget rengető. Persze ezen adatoknak több összetevője is van.

Alaposan javulnia kell az öregedő és sérülékeny támadófalnak, akik a Carolina ellen a totális összeesést mutatták be. Itt az idő az offensive line újjáépítésére.

Peyton Hillis érkezésével a futójáték valamelyest javult, persze a számokon azonban így is javítani kell még. A játék talán így nem lett annyira kiszámítható, az ellenfél védelmének a futásokra is figyelnie kell, ezáltal pedig javulhat a passzjáték is.

Ahogy már korábban elhangzott, Nicks egyelőre képessége alatt teljesít, Rueben Randle pedig még mindig a tanulási fázisban van, egyelőre nem mindig értik meg egymást Manninggel. Brandon Myers érkeztével azt várhattuk, hogy egy olyan tight endet sikerült megszerezni, aki kiváló célpont lehet, de ehhez képest nem hozza azokat a számokat, mint tavaly. Igaz az edzői stáb elégedett vele.

Magának Eli-nak is javulnia kell. Túl sok hibás döntést hoz, néha magához képest rosszul olvassa a védelmet is. Nem mindig indítja el időben a játékot sem. Sokkal jobb annál, amit láttunk tőle a szezon első felében. Nem fog olyan magas passer ratinget produkálni, mint Peyton és nem is fog 70%-os pontossággal passzolni.

Ennek ellenére amitől különleges játékosnak számít, az a győztes mentalitás. Szereti a kulcsszituációkat, a mérkőzés utolsó 2 percét nyugodtan rá lehet bízni, nagy százalékban oldja meg ezeket a helyzeteket. Persze ahogy másnak, neki sem mindig jön ez össze, de emiatt senki sem hibáztató. Ismét szükség lesz a két évvel ezelőtti bravúrokra, amelyek a rájátszáshoz és a Super Bowl győzelemhez vezettek. Szerintetek lesz javulás?

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu