Gerald McCoy nagy napja

Gerald McCoy remek játékot mutatott vasárnap a Seahawks ellen, és azt hiszem egy Bucs szurkolót sem ér meglepetésként, amikor különféle műsorokban azt hallani, mennyire jó defensive tackle is ő. Ezt még a Tampa Bay Buccaneers egy korábbi legendás alakja is elismeri, aki szintén ebben a pozícióban játszott. Ő pedig nem más mint Warren Sapp, akinek #99-es mezét egyébként hétfőn fogják visszavonultatni Tampa Bay-ben, a hétfő esti rangadó során.

Sapp azt mondta McCoyról, hogy talán még nála is jobb játékos, illetve azt is, hogy "ő a következő Warren Sapp". Na már most, aki ismeri a nem kis egóval megáldott szájhőst, aki kifejezetten büszke Hall of Fame tagságára, az tudhatja, hogy ez nem kis dicséret az ő szájából. Sőt ezen is továbbmenvén nem hiszem, hogy van bárki akiről korábban ilyen elismeréssel nyilatkozott volna.

Persze nem Sapp az egyetlen akitől dicséretet érdemelt ki Gerald McCoy, kapott ugyanis Stephen White-tól is, a Pro Football Focus szakértőjétől, ahol ugyanis beválasztották a szezon közepén gyártott All-Pro keretbe is. Olyan neveket utasított itt maga mögé, mint JJ Watt, és Fletcher Cox.

McCoy teljesítménye valóban egész évben figyelemre méltó, de a legnagyobb meccsét mégis múlt héten a Seattle Seahawks ellen játszotta. Ezen a jeles napon tizenegy alkalommal siettette meg Russell Wilsont. 23 passz játék során lépett pályára, és ebből az ő rá ügyelő guard, mindösszesen kilenc alkalommal tudta kivonni a forgalomból, és sikeresen blokkolni őt.

Korábban már említettük, hogy idén bizony sikeresen működnek a Buccaneers blitz-ei, melyben nagy szerepet játszik Gerald McCoy is. Ezen blitzeknél ugyanis McCoy rendszerint kivon a forgalomból egy guardot, ezért van például Lavonte Davidnek (LB) is már öt zsákolása a szezonban, hisz ezáltal őt az ellenfél támadófala már nem tudja feltartóztatni. És ezért lehetünk szemtanúi annyiszor, hogy hogyan ér körbe Adrian Clayborn (DE) egy hurokkal a támadófalon, és kezdi el szó szerint kergetni az ellenfél irányítóját. Meggyőződésem, hogy sajnos Clayborn azért áll ilyen gyengén sack-ek terén, mert idén nagyon kijutottak a mobilis irányítókból. Mint Cam Newton, Russell Wilson, vagy akár Geno Smith. Hisz hányszor láthattuk, hogyan kergeti őrületbe őket Clayborn, de sack sajnos nem lesz a dologból.

Ismét Greg Schiano edzői "zsenialitását" tükrözi, hogy McCoy a legtöbb alkalommal csak a futójátékok ellen lép pályára, a passz játékok felénél pedig egyáltalán nem lép fel a snaphez. Warren Sapp szabad szájúságának köszönhetően emellett sem tudott elmenni szó nélkül, és azt mondta, hogy ez egy nagyon nevetséges döntés, és nagyon dühös emiatt. Hisz McCoy magas szintű játékához nyugodtan hozzá lehetne igazítani a Bucs passz elleni védelmét is. Valljuk meg igaza van. Hatalmas segítség lehetne a blitzeknél, és a passzsiettetésnél is. Mint ahogy azt a vasárnapi találkozó is bizonyítja.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu