Beharangozó: Lions - Buccaneers (12. hét)

Elérkeztünk egy újabb vasárnaphoz, és egy újabb mérkőzéshez. Mint azt tudjátok a héten elköltöztettük a blogot, ezért kissé idő híján is vagyunk, meg szokni kell az új felületet, de azért megpróbálok egy mindenre kiterjedő alapos beharangozót összerittyenteni nektek a Lions elleni találkozóról.

Kezdhetjük is mindjárt az elején, a két csapat örök mérlegével. Mely a Lions felé billen. Ők vezetik tehát ezt a szériát 29-25 arányban. Ráadásul a két csapat utolsó közös találkáját is ők nyerték, akkor a 2011-es szezon első hetében látogattak hozzánk. És egy 27-20-as eredménnyel távoztak. Akkor is Matthew Stafford irányította őket, leadogatott 305 yardot, és 3 touchdownt is! Hétvégén pedig ismét győzni szeretnének, ezúttal ugyan az autógyártás fellegvárában, ahol hazai pálya révén talán kissé még könnyebb dolguk is lesz. Velünk ellentétben ugye, ők kőkeményen harcban vannak a Chicagóval, a csoport elsőségért, és a Lions szintén hosszú vegetálás után, a rájátszásban találhatja magát idén. Nálunk ezek az álmok már régesrég szertefoszlottak, ami az idei évet illeti. Van viszont egy a munkájáért kőkeményen harcoló vezetőedzőnk. Talán ennek is tudható be, csapatunk elmúlt két győzelme, és pár játékos kiváló teljesítményének. Mint az alig hibázó Mike Glennon, a 163 yardot futó Bobby Rainey, és a zseniális elkapásokat bemutató Vincent Jackson.

Ezt a mérkőzést egész biztos vagyok benne, hogy nem csak mi Bucs fanok várjuk nagyon, hanem minden valamire való amerikai foci rajongó tekintetét is vonzza. Hisz pozíciójában, talán a liga két legjobb játékosa feszül egymásnak ezen a találkozón. A rekordokat halmozó Calvin Johnson (WR), és az idei holtszezonban hozzánk kerülő Darrelle Revis (CB). Kettejük összecsapása felér egy külön showműsorral is. Bár Megatron kétségkívül egy remek játékos, Darrelle Revis mégis megálljt tudott neki parancsolni még 2010-ben, ahol összesen 1 elkapást tudott Johnson bemutatni 13 yardon. Revis egy heti nyilatkozatából kiderül, hogy nagyon bízik benne, hogy fizikailag ismét Johnson fölé tud kerekedni. Akkor a fizikai játék volt ugyanis szerinte a kulcs.Azon túl, hogy alig várja már, hogy mókázzon egy kicsit.

A mérkőzés megnyerésének a kulcsa, Calvin Johnson kivonása lesz a játékból!

Ő az egyik legjobb a ligában – sőt a legjobb. Ő a legjobb elkapó a bajnokságban. Játszottam már vele korábban, és nagyon jól ismerem őt. Már alig várom, hogy újra találkozzunk ezen a héten. – mondta Revis

Az egész biztos, hogy kettejük párharca kulcsfontosságú momentum lesz vasárnap. Hisz Megatront leszámítva a Detroit nem igazán rendelkezik minőségi elkapókkal. Ezt hűen tükrözi maga a tény is, hogy míg Calvin Johnson elkapott már 1083 yardot ebben a szezonban. Addig a Detroit második és harmadik legeredményesebb játékosa ezen a téren, a futó Reggie Bush 366 yarddal, majd a tight end Brandon Pettigrew 332 yarddal. Ha Revis ki tudja venni Johnsont vasárnap a játékból, Greg Schiano és a martalócok máris dörzsölhetik markukat, hisz meglesz a csapat harmadik győzelme, ebben én biztos vagyok.

Sajnos a dolgon azonban nem fog nagyot lendíteni, hogy Dashon Goldson ismét eltiltást kapott, ezúttal ténylegesen is, és nem úszta meg egy pénzbírsággal. Így a secondary lényegesen gyengült, hisz Keith Tandy (S) nincs a helyzet magaslatán. Mark Barron (S) pedig nem oldhat meg mindent egyedül, akármilyen kiválóan is játszik idén. Azt hiszem azt nem kell külön ecsetelni, hogy az elkapásonként átlagosan 18,4 yardot szerző Johnsonnal a keretben, a Detroit a liga legponterősebb csapatai közé tartozik. 26,5 pont átlagban, mérkőzésenként. És 414,3 yardot tesz meg a támadó egységük találkozónként. Nem is csoda, hogy ezt az alakulatot a liga, a top 5-be sorolja.

Gerald McCoy sem viccelt, 3 sack a múlt héten, a Falcons ellen!

Bár futás terén beerősítettek a holtszezonban. Leigazolták ugyanis Reggie Bush-t, a Miami Dolphins-tól. És bizony Detroitban is hozza a tavalyi formáját. Futás tekintetében 103,7 yardot tesznek meg mérkőzésenként. A Buccaneers védelme pedig az elmúlt pár héten nem igazán tűrt ellentmondást védekezés terén.Gerald McCoy (DT) bemutatott három sack-et is a Falcons ellen, egy pillanatra már az a benyomásunk lehetett, hogy Warren Sapp van a pályán. Mark Barron továbbra is kiváló a box-ban. És Lavonte David, még mindig az egyik legsokoldalúbb linebacker a ligában. Ezen a mérkőzésen azonban kénytelenek leszünk hiányolni Mason Fostert, aki múlt héten agyrázkódást szenvedett. Így egész biztos, hogy nem fogja engedni a liga pályára lépni hatmillió különféle vizsgálat nélkül. Ugyanis a puhulás jegyében éppen nagyon küzd az agyrázkódás ellen. Persze nincs ezzel alapjáraton semmi gond, csak a bírók folytonos, minden hülyeségre történő fújása kezdi európai focivá tenni a sportot. Már csak a színészek hiányoznak. (Azok viszont reméljük, még jó sokáig.)

Azt pedig már korábban említettük, hogy ha Revis ki tudja venni a játékból Calvin Johnsont, akkor az Oroszlánok fogadói, inkább cirmos kiscicákra hasonlítanának. Azonban nálunk sem sokkal jobb a helyzet a másik oldalon, hisz a slot cornerként használt Michael Adams szintén IR listára került a héten. Így megint Leonard Johnson (CB) fog több játékidőt kapni. Valamint a Falcons ellen megsérült Johnthan Banks (CB) válla sem tűnik 100%-osnak.

De mi a helyzet a támadókkal? Ők egész szezonban csak vegetáltak, ám a múlt héten több mint tisztességes produkciót raktak le az asztalra. Nem is csoda, hogy Bobby Rainey (RB) lett a hét legjobb támadója az NFC-ben! Mike Glennon (QB) is élete mérkőzését játszotta, miután 23 passzából, 20 sikeres volt. És leadogatott 2 touchdownt is, interceptionök nélkül. Sokan legyintenek erre, hogy az ellen a Falcons ellen, ez nem igazán volt egy nagy teljesítmény. De mint tudjuk a puding próbája az evés, a tampai offense próbája pedig a Lions lesz ezen a héten.

Mike Glennon idei legjobb teljesítményét nyújtotta múlt héten!

Míg futás ellen kiválóan védekeznek, addig ez nem mondható el a passz elleni játékukról. Glennon és elkapói sikerességének a kulcsa, egyértelműen a támadófal lesz, illetve az, hogy mennyi időt fognak tudni hagyni Glennonnak a passzok kivitelezéséhez. Elkapók tekintetében pedig igencsak hasonlatosak vagyunk az Oroszlánokhoz. Hisz nekünk is egy veszélyesnek mondható fegyverünk van jelenleg. Azt hiszem nem nehéz kitalálni, hogy V-Jax-ről van szó. Aki múlt héten is 165 yardot tudott fogni, az Atlanta ellen. Arról meg már nem is beszélve, milyen szinten porig alázta az egész Falcons secondary-t. Ezzel ellentétben többi elkapónk csak vegetál. Hol lesérül, ahogy Mike Williams tette, vagy elküldik egy átlagon aluli teljesítmény miatt, ahogy Kevin Ogletree-t is. És hol egy átlagos teljesítményt mutat, ahogy Tiquan Underwood. Így tehát ha a Lions megtalálja Vincent Jackson “kivonásának” a módját, szintén esélyessé léphet elő. Na ez az amire nincs sok esély. Hisz a safety Glover Quinn nem edzett a csapattal a héten, ezáltal a Lions pass coverage sérül egy kicsit. Illetve egy Lions-szal foglalkozó blogon azt olvastam, hogy azon túl, hogy ők is Jackson kivonásában látják a győzelem kulcsát. Még egy linebackert is rá kéne állítani, akár DeAndre Levy személyében. Hisz a Bucs nem használja passzra tight endjeit. Na, ők nem tudom melyik bajnokságot nézték idén. Hisz Tim Wright (TE), Glennon egyik kedvenc célpontja, és már túl van 26. elkapásán is, összekötőként. Azonban annyiban igazuk lehet, hogy nem lennénk meglepve, ha Jacksont két játékos fogná vasárnap este.

Az Oroszlánok védelme viszont a futás elleni játék tekintetében, a liga legjobbjai közé tartozik. Ezért is lesz érdekes, hogy a mostanság kiválóan játszó Buccaneers támadófal mire megy ellenük. Hisz azt minden nagyképűség nélkül elmondhatjuk, hogy a Dolphins és a Falcons védőfalát is levették a pályáról. Közük nem volt a mérkőzésekhez. És bizony ennek is köszönhető, hogy már zsinórban harmadik mérkőzésen fut 140 yard felett a Kalózok gárdája. Ez is egy izgalmas momentuma lesz a dolognak. Ezúttal ha a Buccaneers képes lesz száz yard felett teljesíteni, azt hiszem ideje lesz elismerni ezt a dolgot. Hisz most valóban olyanok ellen fogjuk megkísérelni, akik ellen nem lesz egyszerű feladat. Saját, házi kerti törpénk felkötheti tehát a gatyeszt.

A mérkőzés egyébként vasárnap este hét órakor lesz, itteni idő szerint. Én pedig úgy gondolom, hogy a múlt héten mutatott játékkal, a liga bármely csapatát meg tudnánk verni. Akár bizony ezt a Lions-t is. A győzelem kulcsa ezúttal viszont a másodlagos egységek kezében lesz. Az fogja nyerni ezt a párharcot. Aki előbb kivonja a forgalomból Calvin Johnsont, vagy Vincent Jacksont.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu