Danny Lansanah érkezett Casillas helyére a Bucs-hoz

Miután Jonathan Casillas is IR listára került, a csapat szintén egy linebackerrel pótolta őt, méghozzá a New York Jets gyakorló csapatából, a 28 éves, Danny Lansanah-val.

Lansanah 2008 óta játszik az NFL-ben, és bizony utoljára ekkor is lépett pályára alapszakasz mérkőzésen. Úgy néz ki a sérült tartalékok listájára került játékosok pótlási módszere ez ebben az évben, mármint, hogy hozzuk a töltelékeket a gyakorlócsapatokból. Ahogy korábban ugye Patrick Omameh-t (G), Michael Hillt (RB), vagy akár Lonnie Pryort (FB). Ezúttal van egy kis különbség ugyan, hogy míg előbb felsorolt úriemberek mind újoncok voltak, addig Lansanah már 5 éve tapossa a profik világát.

A linebacker érkezése szükségessé vált csapatunknál, hisz miután Casillas vasárnap lesérült, hétfőn egy sürgősségi műtéten is át kellett esnie, tudtuk meg Greg Schiano vezetőedzőtől. Sőt, ő lett a 14. Buccaneer a sérült tartalékok listáján. Így a speciális egységből ismét fel fog kerülni Dekoda Watson (LB), vagy Adam Hayward (LB), az ő pótlásukat pedig Lansanah fogja megoldani töltelékként. Aki egyébként elég nagy termettel rendelkezik, 185 centijéhez 116 kiló párosul.

Casillas-t már a speciális egységen belül sem lesz könnyű feladat számára pótolni. Hiszen az idei szezon nagy részét itt töltötte, majd 12 mérkőzést. Kilenc alkalommal sikerült is megállítania az ellenfél visszahordóit. Lansanah karrierje pedig Green Bay-ben indult, le nem draftolt szabadügynökként érkezett a Packers-hez, miután elég erős egyetemi éveket tudhatott maga mögött a Connecticut-on. Az előszezonban jól teljesített, de végül csak a gyakorlócsapatban kapott helyet. Aztán alá is akart írni a Dolphins-hoz inkább, ekkor ezt megakadályozván felhozta a Green Bay az első csapatba, ahol öt mérkőzésen pályára is léphetett. De a következő évben csak megszületett az a bizonyos egyezség a Delfinekkel. Persze itt is csak a gyakorló csapatig jutott, ahogy később Detroitban is. Talán ezt elégelhette meg, amikor 2010-ben ligát váltott, és kissé lejjebb az UFL-ben próbálkozott, először a Hartford Colonials-ban, 2010-ben, majd a Las Vegas Locomotives jött 2011-2012 között. Aztán újra irány az NFL, és a New York Jets, ahol az előszezon során ismét jól játszott, azonban helyet természetesen ismét csak a gyakorló csapatban kapott.

Amikor a Buccaneers mostani hívására reagált, éppen az inaktív listán tanyázott, így a vándormadárként üzemelő Lansanah talán révbe érhet, és tovább is juthat a gyakorló csapatnál, egy speciális egység erejéig. A Connecticut Egyetemen három évet játszott, ebből kettőt erős oldali, egyet pedig középső linebackerként. Szerzett 323 szerelést, és 10 interceptiont. A Bucs-nál az 51-es számú mezt fogja hordani.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com