Nagyító alatt a San Diego Chargers

Újabb mérkőzés következik, ezúttal a nyugati partra látogat csapatunk a napos San Diego-ba. Ellenfelünk irányítóját senkinek sem kell bemutatni, Phillip Rivers személyében kiváló QB-ja van a Chargers-nek. "Apró" pikantéria, hogy a játékost anno csapatunk draftolta, de a választás célja csak egy cserealap volt Eli Manningért. Utólag elmondható, hogy mindkét csapat jól járt az üzlettel. Rivers egyébként remek idényt fut, már most 3600 passzolt yardnál jár és ebben a tekintetben legtermékenyebb évét futhatja. 104,4-es passer ratinggel áll, 23 TD-t és 9 INT-t jegyzett eddig.

A korábbi első körös RB, Ryan Mathews sem produkál rossz idényt, az 1000 yardos év még összejöhet neki (pályafutása során másodszor). A labdát is képes elkapni, azonban a játék ezen részében Danny Woodhead jelent igazi veszélyt, aki már 482 elkapott yarddal áll. Ha mindkettejük pihenőre szorul, akkor a 31 éves Ronnie Brown tud beállni.

Az elkapók között Danario Alexander és Malcolm Floyd is IR-re került, amit nem bánok annyira, hiszen mindketten 6'5" magasak. Azért remek elkapókat így is találunk, gondoljunk csak az újonc Keenan Allenre. 800 elkapott yard felett jár a rookie, nem hiába tartották hosszú ideig a tavalyi class legjobb elkapójának (értéke a draft előtt kezdett el gyorsan zuhanni). Rajta kívül Vincent Brownra és Eddie Royalra is érdemes odafigyelni. Találunk egy sztár tight endet is a Chargers-ben, azt hiszen Antonio Gates-t senkinek sem kell bemutatni. Rajta kívül ráadásul Ladarius Green is képes a labda elkapására.

A támadófal összeállítása egyelőre még kérdéses, de valószínűleg King Dunlap már visszatérhet a vakoldali tackle pozíciójába. Így újra D.J. Fluker lesz a jobb tackle, akit csapatunk is szívesen draftolt volna. A belső hármas a Johnnie Troutman-Nick Hardwick-Jeromey Clary trióval áll majd fel.

A védelem 3-4-es rendszerben játszik, így 3 játékost találunk a védőfalban. Az elmúlt években alaposan feltuningolták ezt az egységet, hiszen DE pozícióba érkezett Corey Liuget és Kendall Reyes is, akik nem nyújtanak rossz teljesítményt. A NT helyén pedig Cam Thomas próbálja megállítani a futásokat. Rajtuk kívül a korábbi dallas-i Sean Lissemore is jó játékra lehet képes.

A legveszélyesebb OLB talán Reggie Walker, aki 32 szerelés mellett 3 sacket is szerzett. Nála eggyel többször kapta el az ellenfél irányítóját Thomas Keiser. Az újonc Tourek Williams és Jarret Johnson is képes odaérni a quarterbackhez. Látszik tehát, hogy vannak jó pass rusherek a Chargers-nél, azonban egy igazi klaszis játékos hiányzik. Dwight Freeney bizony elférne itt. A San Diego remek draftját mutatja, hogy az egyik kezdő ILB a második körös Manti Te'o, aki Donald Butlerrel gyűjti a szereléseket középen.

Egy klasszis cornerback is kellene a nyugati parton, hiszen Shareece Wright, Richard Marshall, Johhny Patrick és Derek Cox sem ligaelit CB. Így négyen eddig összesen 2 INT-t szereztek. Szó se róla, az ellenfél átadásaira nagyobb veszélyt jelent a két safety, Marcus Gilchrist és Eric Weddle. Utóbbi ráadásul nagy hentes is, 90 szerelésnél jár már.

A mezőnygólokat Nick Novak értékesíti elég jó százalékkal és a punter Mike Scifres sem nyújt rossz teljesítményt idén sem.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu