Sérülésekkel tarkított Vikings vereség szakadó hóesésben

RegularSeason Game14, Vikings-Ravens2A meccs egészen a negyedik negyedik csak döcögött, de az utolsó negyedben megőrültek a csapatok. Szakadó hóesésben zajlott a Minnesota Vikings – Baltimore Ravens találkozó az NFL 14. játékhetén. Nem feltétlenül esélyesként érkeztünk az M&T Bank Stadium-ban, de remekül helytálltunk a vereség nem a csapat számlájára írható. Persze a végén mégis a mi nevünk mellett vagy az L betű, de a W-t a bírók neve mellé lehetne beírni, mert a Ravens-nek csekély köze volt ehhez a sikerhez.

A labda elrúgásával kezdtük a mérkőzés, hagytuk, hogy a hazai csapat mutassa, hogy milyen játékot akarnak játszani. Az első passznál lejött mindenkinek, hogy nem a nagy játékok napja lesz ez, mert a hóesésben a csúszóssá vált labdát az elkapók képtelenek voltak megszerezni. Futást erőltette a Ravens az első drive-ban, mígnem Flacco végül passzolt. Rossz helyre, mármint sajt szempontjából. Flacco első interceptionjét mindjárt az első driveban megdobta, a labdát Greenway húzta le.

A labdaszerzés ellenére nem tudtunk mit kezdeni a helyzettel, így 3 sikertelen előrehaladás után puntolni kényszerültünk. A Ravens sem jutott sokra, a második driveban first driveot sem értek el, így Koch puntja következett.

Peterson két 2 yardos futással indította a támadást. Brandon Fusco megsérült, el kellett a hagynia a játékteret, később kiderült agyrázkódást szenvedett nem tért vissza a meccsbe, helyére Berger állt be.

Cassel passzolt a labdát Simpson-nak, aki elkapta de miután a védő nekiment kiejtette azt, a szabad labdára szerencsére Carlson rá tudott vetődni és visszaszerezte azt. Offense holding után 1&20 következett nálunk. Toby Gerhart volt fent futóként, a labdát is ő kapta. 2 yardos futás után ütköztek vele a térde leért véget ért a játék, de a labda kipattant a kezéből, amit végül a védők szereztek meg. Ennél egyértelműbb szituáció nem is lehetett volna, tisztán lehetett látni, hogy a térde lent van a labda még biztosan a kezében, csak később ejtette ki. A visszanézés után azonban a vak bírók mégis a Ravens javára ítéltek, akik így ajándékba kaptak egy labdát a bírókról a Vikings redzonejána közelében. 

Flacco 22 yardos futást mutatott be, amivel igencsak megközelítették a gólvonalat, amit pár play-el később Dickerson elkapásával léptek át, így a Ravens egy jogtalan labdaszerzés után a vezetést is megszerezte.

A negyedben hátralévő részében semmi extra nem történt a puntokon kívül. A második negyedben is majd 4 percnek kellett eltelnie, mire esemény volta  pályán. Cassel passzolta a labdát Petersonnak, aki a pálya széle felé rohanva ütközött Brown-al. A labda kirepült Peterson kezéből, de kiment az oldalvonalon is, így nem volt labdavesztés. Bár inkább az lett volna, mert Peterson ennél a játéknál megsérült. Nagyon csúnyán nézett ki első ránézésre. Kísértetiesen hasonlított a 2 évvel ezelőtti sérüléséhez, ugyanúgy feküdt ott a pálya szélén. Szerencsére sem szakadás, de még törés sem lett ebből az esetből, de nagyon valószínű idén már nem léphet pályára. A röntgen és az MRI sem mutatott ki törést a bokájában, de végeznek még rajta pár vizsgálatot. A meccsre már nem tért vissza. Eddig két kezdő játékosunk esett ki és még a meccs felénél sem jártunk.

A második negyed vége felé Walsh 39 yardról értékesített egy mezőnygólt, így a szünetre 7-3 -as előnnyel mehettek pihenni a Ravens játékosai.

A második félidőben mi kezdhettük  támadást a halasztott választás miatt. Walsh 40 yardos mezőnygóljával 1 pontra megközelítettük a Ravens-t. A harmadik negyedben nem esett több pont, de ismét volt egy szép labdaszerzésünk. Andrew Sendejo Flacco passzát húzta le, így már második interceptionünket szereztük a meccsen.

A negyedik negyedre átcsúszott a támadásunk és a pontszerzésre nem is kellett sokat várni. Matt Cassel Jerome Simpson-t találta meg 8 yardos átadásával, aki az endzone végében kapta el a labdát megszerezvén az előnyt és saját maga első TD-jét Vikings színekben. 2011 óta először szerzett TD-t Simpson, ráadásul Vikings színekben is ez volt az első. A kétpontos kísérlet nem jött össze, így 12-7 -es előnnyel vártuk a meccs folytatását.

A védelem nagyon odatette magát ezen időszakban, mert többször negyedikre is megakadályozták a Baltimore előrehaladását. Az volt a probléma, hogy az offense meg 3& out-okkal hagyta el a pályát, ami nem segített rajtunk. A negyed felénél Flacco ismét eladta a labdát. Marcus Sherels húzta le a Ravens irányítójának passzát. Sherels még pár perccel ezelőtt Xavier Rhodes helyére volt kénytelen beállni, aki újfent megsérült és már nem is tét vissza a meccsbe.

2:07 -el a vége előtt Pitta kapta el Flacco 1 yardos passzát, amivel megfordították a meccset. Nem kellett sokat várni a válaszra. 38 másodperc alatt 2 playben átszántottuk a pályát és Gerhart 41 yardos futott TD-t szerzett. Sajnos ez nem volt elég, mert az ezután a kickoff után Jacoby Jones 77 yardos kickoff return TD-t szerzett, amivel ismét a Ravens vezetett.

Nem csüggedtünk, hanem mindent beleadtunk. Cassel egy rövid átadással találta meg Patterson-t a Vikings 21 yardosán, aki ezután keresztülszaladt mindenkin és végül 79 yardos TD-t szerzett, amivel ismét a Vikings vezetett.

45 másodperc volt hátra és a Ravens hátrányban volt, ami ugye nem tett volna jót a rájátszásért folytatott harcnak, így a bírók enyhén szólva segítették a hazaiak. Flacco 4 interceptionjét is megdobta, ám állítólagos defense pass interference miatt inkább a Ravens kapta meg a lehetőséget és az ajándék 18 yardot, amivel beértek a Vikings redzonejához.

Flacco Pitta-nak adott 18 yardos átadásával már csak 9 yardra voltak a gólvonaltól, időkérés, kis pihenő. 4 másodperccel a vége előtt Brown-nak adott passzával végül megfordították és megnyerték a meccset a hazaiak.

Őtületes meccs volt, az utolsó negyedben 42 pont született, ebből 5 TD az utolsó két percben. Hihetetlen módon segítették a Ravens-t a bírók. 

4 kezdőjátékosunk volt kénytelen idő előtt elhagyni a meccset, sőt már kiderült még többen sérültek meg, köztük például Toby Gerhart is.

A Ravens szurkolók a jéggé fagyott hóval dobálták a Vikings játékosait az egész negyedik negyedben. Peterson-t, Freeman-t, de még Frazier-t többször el is találták. Peterson a meccs után elmondta, hogy a Ravens-é a legrosszabb szurkolótábor az egész NFL-ben és úgy viselkedtek, mint az óvodás kisgyerekek.

Ám, hogy a meccs után is csak a baj volt Baltimore-al elmond mindent a hétvégéről. Nem elég ez a szánalmas szurkolói viselkedés, a bírói ténykedés és a sérülések sokasága, a fáradt játékosok több órán keresztül rostokoltak a Baltimore stadionjának öltözőjében, mert a reptéren egy cateringes kamion ütközött azzal a repülőgéppel, amivel utaztak volna haza Minneapolis-ba. A másik gépre pedig 4 órát vártak a játékosok, eközben a Seattle-San Francisco meccset nézték az öltözőben.

Minden ellenünk volt ezen a hétvégén, de most visszatérünk a Mall of America Field-re, ahol vasárnap a Philadelphia Eagles együttesét fogadjuk, jó lenne összehozni egy jó mérkőzést, persze ez a játékvezetőkön is múlik majdű

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com