A Steelers sérültlistára tette LaMarr Woodley-t

A Pitsburgh Steelers bejelentette, hogy könyöksérülés miatt sérültlistára tette a linebacker LaMarr Woodley-t. A védő jobb könyöke a Cincinnati Bengals elleni vasárnapi mérkőzés első védelmi játékánál sérült meg. A helyzet komikuma, hogy Woodley most tért vissza miután jobb könyökének sérülése miatt három mérkőzést kellett kihagynia.

Minden valószínűség szerint a Steelers szezonja már csak két mérkőzésig tart, bár matematikailag még van esélyük a playoffra. A csapatnak 0.8%-os esélyt adnak a rájátszásra ami még tovább csökkent legjobb pass rusherük kiesésével.

A jelenlegi helyzet szerint nem elképzelhetetlen, hogy Woodley többet már nem fog pályára lépni a Steelers mezében. A 29 éves játékos idei szezonjában 11 mérkőzésen lépett pályára amiken 5 sacket szerzett, 8-szor érte el és 24 alkalommal siettette az ellenfél irányítóját.

Woodley az idei szezonban 9,2 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából de az összeg a következő szezonban 13,6 millióra növekszik. Az utolsó három szezonban könyök, térdín és bokasérülés miatt összesen 14 mérkőzést hagyott ki így valószínűleg csak akkor maradhat Pittsburghben ha az offseasonban elfogad egy komolyabb fizetéscsökkentést.

Woodley kiesése óta Jason Worilds helyettesítette a linebackert és várhatóan továbbra is Ő lesz a bal oldali külső védő. A 11. játékhetet követően 4 sacket szerzett, 18-szor érte el és 9 alkalommal siettette az irányítót. Worilds mellett várhatóan az újonc Jarvis Jones szerepel majd a jobb oldalon.

(nfl.com, Fotó: sportspyder.com, observer-reporter.com)