Beharangozó: Rams - Buccaneers (16. hét)

Vasárnap ezúttal St. Louis-ba látogat a Tampa Bay Buccanneers, hogy megmérkőzzön a Kosokkal. Hasonlatosan a tavalyi évhez, szintén a 16. fordulóra jutottak ők nekünk. Ráadásul pont egy éve csapott össze a két gárda 2012. december 22.-én. 

A szezon azon pontján szintén teljesen mindegy volt majdhogynem mindkét félnek a mérkőzés alakulása. Ettől függetlenül megvertek minket hazai pályán 28-13 arányban. Egy rendkívül rossz másodlagos egységgel, és rengeteg labdavesztéssel tarkított mérkőzésen. A két csapat találkáinak örök mérlegét a St. Louis vezeti 10-8 arányban. És idegenben, azaz a Rams stadionjában, mindösszesen egyszer sikerült eddig győznie Kalózainknak.

A mérkőzés képlete hasonlatos a tavalyiéhoz. A két gárda teljesen elbúcsúzott már minden rájátszásbeli reményétől. Azonban érdekes módon mindkét csapat fellendülést mutat. A Rams megnyert három mérkőzést, a legutóbbi öt találkájából. A Buccaneers pedig négy meccset, hat találkozóból. Két hasonlóan szerencsétlen, a playoff-ot folyamatosan nélkülöző csapat ez. Míg mi 2007 óta nem jutottunk rájátszásba, addig a Rams szurkolók szomorkodása már 2004 óta tart.

Máshol is találhatunk hasonlóságot, mégpedig irányítófronton. Hisz egyik csapat sem azt az irányítót használja, akivel elkezdte korábban a szezont. Sam Bradford (QB) ugyanis egy sérülés miatt kidőlt a hetedik játékhéten, majd mivel térdét műteni kellett, ki is esett egész szezonra. Nálunk pedig ugye, a jó öreg Josh Freeman-t paterolták el Tampából, már a harmadik játékhéten. Josh Freeman tavaly négy interceptiont is dobott a Rams ellen. Most azonban mi fogunk St. Louis-ba utazni, újonc irányítónk,Mike Glennon vezérletével. Akinek voltak bár szép megmozdulásai ebben a szezonban. Kapott is sok elismerő szép szót, azonban hetek óta nem igazán legjobb formáját nyújtja. Nem is csoda tehát, hogy egyre többen hasonlítják “formáját” Josh Freeman, inkonzisztens játékához. Múlt héten a San Fransisco ellen például csak 18 átadása volt sikeres, 34 kísérletből. Két TD passza mellett pedig volt egy interceptione is.  Az pedig egy dolog, hogy passzjátékunk olyan szinten nyögvenyelős, hogy csak 178,1 yardot sikerül leadogatnunk meccsenként, de az egész offense nem egy dicsmenet. 283,7 yardot tud ugyanis megtenni átlagosan a támadóegységünk egy mérkőzésen. Gondolom mondani sem kell, hogy mindkét kategóriában liga utolsók vagyunk.

1221_2meccsMár csak két mérkőzés van hátra a szezonból… ideje lesz bizonyítani!

Nem igazán van ezen persze meglepődni való. Hisz aki látta a meccseket, az tisztában van vele, hogy az offense egy first downt alig bír megtenni. A két legutóbbi vereségünk során pedig 1/10 a harmadik kísérletek sikerességi mutatója. Szegény Mike Glennon pedig egyre több időt tölt a gyepbe ágyazva is.“Csak” 14 alkalommal sack-elték az elmúlt két találkozón. A támadófalunk is leereszteni látszik. Pedig nem ártana ha összeszednék magukat, hisz ketten is az állásukért játszhatnak a következő két mérkőzésen. Ugyanis mind Davin Joseph, mind Donald Penn szerződése olyan stádiumba ért, hogy a garantált összegek kifogytak belőlük. Azaz elküldésükkel “dead money” nélkül, hatalmas összegeket lehetne felszabadítani a költségvetési sapkában. És bár pont ők azok, akiknek az idei teljesítményével nincs komoly probléma a falban, sőt ellenkezőleg. A hatalmas összeg azonban bármely management számára csábító lehet, ha esetleg egy nagy név megszerzéséről van szó, a szabadügynök piacon. Egy szó mint száz, a srácoknak ezért is, illetve hát azért sem ártana odafigyelni vasárnap, mert az NFC legtöbb sack-et szerző játékosával fognak szembenézni. A defensive end Robert Quinn-nel. 15 sack mellett, 7 kierőszakolt fumble-lel is büszkélkedhet a játékos.

1221_4meccsRobert Quinn: 15 sack, 7 forced fumble

Talán ezúttal azonban dominálni tud a passz játékunk, és Vincent Jackson is, a Rams secondary ellen, akik 14 interceptiont szereztek idén. A statisztikákat pedig a cornerback Trumaine Johnson vezeti, 3 interceptionnel.

Bár a Rams sorozatosan lemarad a rájátszásról, tavaly ligaelső volt, holtversenyben 52 sack-kel. És bizony idén is ott vannak a top 5-ben, 42-vel. Múlt héten például nem kisebb skalpot gyűjtöttek, mint egy győzelmet a New Orleans Saints ellen. Ahol Drew Brees-t sikerült kétszer is odavágniuk.

Irányítójuk, Kellen Clemens, aki átvette Bradford helyét, nem mondható túl acélosnak. Igazság szerint meg sem közelíti a mi Mike Glennonunk teljesítményét. Azonban múlt héten ő is hozzájárult két passzolt touchdownnal csapata sikerességéhez. Az igazi áttörést azonban a futójáték hozta meg a Rams-nak. Az újonc Zac Stacey ugyanis 133 yardot futott, ráadásul mindezt 28 próbálkozásból.Hozzánk hasonlóan ők is megtalálták a kellemes egyensúlyt a futó, és passzjáték között, ennek is nagyban köszönhető, hogy megnyerhettek hármat is, legutóbbi öt találkájukból.

Green Bay Packers v St. Louis RamsLátnivalók, az Edward Jones Dome-ban…

A tavalyi évhez képest pedig elkapó fronton is történt némi változás St. Louis-ban. Nem hiszem, hogy sok rajongónak ecsetelni kéne Tavon Austin nevét. Az újonc 40 elkapásból 418 yardot szerzett. Most azonban úgy tűnik a Rams kénytelen lesz egyedül a tight end, Jared Cook teljesítményére hagyatkozni. Ugyanis Austin már szerda óta nem vesz részt csapata edzésein. Cook tight end létére kiváló fogadójátékos, azonban wide receiver pozícióban rengeteg gonddal küszködik a Rams. Chris Givans (WR) 545 yardot, míg Austin Pettis (WR) mindössze 368 yardot tudott elkapni ebben a szezonban. Nem hiszem, hogy egy értelmes védelmi sémát használva, ez nagy gondot jelenteneDarrelle Revis-nek (CB), és talán ezzel a feladattal most majd Johnthan Banks (CB), és Leonard Johnson (CB) is megbirkóznak. Remélhetőleg az összekötő levédekezését ezen a héten jobban meg tudja majd oldani a Buccaneers, mint múlt héten Vernon Davis esetében. Ezt persze nem fogja megkönnyíteni, hogy Mark Barron (S) játéka kérdéses a holnapi napon. Egész héten nem edzett a csapattal egy térd ín sérülés miatt. (Állítólag múlt héten is ezért maradt le több alkalommal Davis-ről, mint a borravaló.) Persze a rosszindulatúak már megemlítették, hogy “médiavakítás”. Egy szó mint száz, lehet, hogy nem fog játszani a hétvégén, mert nem kockáztatják a további sérülését. Ez pedig igen csak Jared Cook malmára hajtja a vizet, hisz jelenleg a tight end, a Rams első számú fogadó játékosa 614 yarddal.

Nem fog részt venni a mérkőzésen a defensive end Da’Quan Bowers sem. Ő már jó ideje elvesztette kezdő pozícióját, játszott helyette Daniel Te’o-Nesheim. Csak nem tudni minek. Az utóbbi időben, pedig az újonc William Gholston kapott lehetőséget, a fiatal játékos pedig kezdett is új színt vinni a Buccaneers passzsiettetésébe. Reméljük a továbbiakban is ő fog több játékidőhöz jutni. Sebessége egész tűrhetőnek tűnik, hosszú karjaival pedig már három passzt is sikerült levédekeznie ezen a pár találkozón, melyen pályára léphetett.

És persze nem ártana, ha Kalózaink tudnának húzni egy vonalat, és úgy teljes egészében szinte mindent másként csinálni, mint a múlt héten. Hisz a 49ers elleni vereségen mindenki röhög. És fog is még jó sokáig. “Az 1977-es Bucs visszatért” ahogy szóltak a címek. És hát lássuk be van benne valami. Sajnos mérkőzésről, mérkőzésre Lavonte David-en kívűl semmi pozitívummal nem tudunk szolgálni. Ja de… az egyre kedvezőbb draft pozícióval.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com