Beharangozó: Seahawks - Cardinals (16. hét)

Ma este 22:05 órás kezdéssel az Arizona Cardinals ellen játszik a csapatunk, ha nyerünk, bebiztosítjuk az 1. kiemelést és a hazai pályát a PO-ra. De nem csak nekünk bír nagy téttel ez a csoportrangadó...

A Cards-nak ugyanis - ha minimális is - még van esélye beverekedniük magukat a PO-ba, de azt ők is tudják, hogy ehhez a CenturyLink-en kellene legyőzniük a csapatunkat.

Valljuk be, a csapat jó szereplése és a hazai pálya előnye tudatában nem gondolnánk arra, hogy nem hazai győzelemmel zárul a találkozó, pedig a Cardinals pontosan ennek az ellenkezőjére készül. Tehetik, ugyanis az utóbbi hetekben a támadó alakulat teljesítménye felnőtt a védők egész éves jó játékához, így egy igen komplett csapat érkezik majd hozzánk.

Carson Palmer jobban vigyáz a labdára, pontosabban is passzol, ennek pedig a haszonélvezői Larry Fitzgerald, Michael Floyd és Andre Ellington lehetnek elsősorban. Fitz agyrázkódásból "lábadozik", de minden bizonnyal játszani fog, Floyd szinte minden elkapása first down-t ér, míg az újonc Ellington a rövid és gyors játékokban van nagy hasznára a csapatnak a futásai mellett persze. Remekül kiegészítik egymást Rashard Mendenhall-lal. A támadófal sem rossz, futások ellen nem lesz könnyű dolga a védelmünknek, de megoldható. Viszont ha Palmernél a labda, a védőinktől jogosan várhatjuk a megfelelő nyomást, szükség is lesz rá. A védelemből csak K.J. Wright hiányzik, mint tudjuk a lábát műtötték, a PO-ban már van esély a visszatérésére.

A támadóinknak talán még nehezebb dolga lehet, mint a védőknek. A Cardinals defense nagyon acélos, erős lábakon áll, főleg a front 7. A futást ölik, ebben a tekintetben elsők a ligában, nem tűnik úgy, hogy ez lesz az újabb 100+ yardos meccse Lynch-nek. Mindemellett nagyon hatékonyan támadják az irányítót is, Wilson sem fogja megszámolni mind a tíz ujját egy passz előtt. A secondaryből viszont úgy néz ki(Doubtful) kiesett Rashad Johnson safety, tehát ha Wilsonnak nem kell állandóan menekülnie, akkor a passzjátékunk működhet. Tate is képes megverni 1-1-ben Patrick Peterson-t, ezt láthattuk az odavágón is. A támadófalból Sweezy nem játszik majd, McQuistan és a helyenként eddig remekül beugró Alvin Bailey helyettesítheti.

Két ligaelit védelem, és az odavágóhoz képest két sokkal kiegyenlítettebb támadósor találkozik majd egymással, bízunk a hazai pálya előnyében, mert szerintem a mostani Cards nem sokkal rosszabb csapat a miénknél, ha egyáltalán. Remek meccs lesz, szerintem szoros végeredménnyel, aki teheti nézze.

bejegyzesseahawksbanner.jpg

Forrás:

Seattle Seahawks Hungary