Terrelle Pryor lesz a kezdő holnap este

Dennis Allen vezetőedző a héten bejelentette, hogy ismét Terrelle Pryor lesz a Raiders kezdőirányítója a szezon utolsó alapszakasz mérkőzésén. Holnap este véget ér számunkra a szezon és a tavalyi évhez hasonlóan idén is Pryor-al és valószínűleg ugyanolyan mérleggel zárjuk a szezont. Az irányító leváltása mindig nehéz kérdés, de a rosszul szereplő csapatok esetén szinte mindig többletjelentéssel bír.

Allen novemberben elárulta egyik elsődleges feladata az lett volna, hogy megtalálja Pryor helyét a csapatban. Ez felemásan sikerült és lecserélték az újonc Matt McGloin-ra. McGloin hat alkalommal volt kezdő, 1.547 passzolt yardot, 8 touchdownt és 8 interceptiont szerzett, 76.1-es irányítómutatóval zárt. Az utolsó mérkőzéseken szórta az interceptionöket, 3 találkozón 6-ot dobott ami alapján persze érthető a döntés.

Pryor idei szezonjában 1.591 passzolt yardot, 5 touchdownt és 11 interceptiont szerzett, 66-os irányítómutatót ért el. Szigorúan az adatok alapján McGloin jobb volt de Pryor igazi erőssége a read optionban rejlik. Jól fut, de nem vigyáz a labdára. 527 futott yardot és 2 futott TD-t szerzett.

Allen véleménye szerint a csere ellenére McGloin-nak helye van a Raiders-nél a jövőben is. Nem mondta ki de valószínűleg csak mint tartalékirányító kerül majd számításba. Pryor helyzete érdekesebb, neki holnap este kell bizonyítania, hogy helye van nálunk a következő szezonban is.

A legvalószínűbb, hogy Draftolunk, eltradelünk vagy a szabadügynökpiacon szerzünk egy kezdő irányítót a következő szezonra. Ennek ellenére a mostani csere szerintem nem igazán Pryor hanem inkább Allen jövőjéről szól. Igen csak kifelé áll a vezetőedzőnk rúdja és mintha ezzel akarná megmutatni, hogy vele sem lett volna más az idei szezon.

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

(nfl.com, Fotó: washingtonpost.com, footbasket.com)