Amikor már a szurkoló nem akar győzelmet / Beharangozó Saints-Buccaneers

Bizony ez az igazság. Ez a szezon annyira el lett cseszve, hogy ilyenkor már szinte annak szurkolunk, hogy kedvenc csapatunk a jobb draftpozíció elérése végett ne nyerjen több mérkőzést. Így van ez most is, csapatunk utolsó idénybeli mérkőzésén, ahol New Orleans-ba vizitál a Bucs.

Mi volt a legutóbbi találkozón? A Bucs a második fordulóban fogadhatta a Saints együttesét a Raymond James Stadionban. Ez is azok közé a mérkőzések közé tartozott, amit egy-két ponttal vesztett el a csapat és lényegében ezeken a mérkőzéseken úszott el az idei jó teljesítmény lehetősége.

16-14-re nyert a Saints úgy, hogy az utolsó pillanatokban Garrett Hartley 27 yardos mezőnygólja kellett a sikerhez. A második játékrészben a New Orleans mindössze 6 pontot rakott a táblára. A szépséghiba csak az volt, hogy a Bucs is csupán  hetet. Azt is a védelem hozta. Mason Foster interception-je utáni visszahordása az egyetlen pontszerző akciója volt a második játékrészben a Kalózoknak, az offense gyalázatos szereplése miatt. Eközben a túloldalon Drew Brees azt is megengedhette magának, hogy rá nem jellemző módon kétszer is eladja a labdát. Viszont leadogatott 322 yardot, Jimmy Graham pedig 179-et kapott el és ők ketten egy touchdownt is összehoztak.

1228_2 meccs

Kikre nem számíthatnak a csapatok az előző mérkőzéshez képest? Éppen olvashattátok, hogy a csapat sérültlistára tette Bowers barátunkat, aki az idén egyébként is minden bizonnyal több időt töltött fogdában, mint a pályán. Ha ez még túlzás is, sok hasznát sajnos nem vettük eddig sem. Erősen kérdéses továbbá Mark Barron és Dekoda Watson játéka is. Nem gond, ez így már kisebb garancia a vereséghez.

A Saints időközben menesztette Hartleyt és Shayne Graham személyében új kicker után nézett. Sérültek listáján van továbbá az első körös Kenny Vaccaro.

Mit mondanak a résztvevők? Először is Greg Schiano, akinek újból és újból kényelmetlen válaszokat kell adnia arra, miért alakult így ez a szezon.

“Nem tudom miért tartunk itt. Nem hiszem, hogy lesz még egy ilyen szezon. (Itt gondolom az MRSA fertőzésre gondolhat) A Saints 7-0-val áll hazai pályán és a számok nem hazudnak. Nagy feladat előtt állunk. Rájátszásos hangulat lesz, de fiatal játékosaink fel vannak rá készítve.”

“Nekik kell menni! Ha elengeded őket az elején, már nincs megállás. Onnan lehetetlen. Nehéz lesz a közeg is, a New Orleans playoff hangulatban játszik majd.” – így nyilatkozott Gerald McCoy.

Mason Foster a Saints tight end-jét Jimmy Graham-et méltatta.

“Graham nagy játékokra képes. Fizikálisan kell megfognunk. Nem szabad engednünk, hogy végrehajtsa ezeket a játékokat!”

Mik a csapatok motivációs faktorai? Nos csapatunk részére már abszolút semmi. Hacsak az nem, hogy vereség esetén valahol a 3. és 6. draftpozícióban lesz a Bucs.

A Saints számára már sokkal komolyabb a dolog. Vereség esetén akár kieshetnek a playoff pozícióból. Győzelem és a Panthers veresége esetén akár a főcsoport második helyére kerülhetnek, elkerülve a rájátszás első körének kegyetlen csatáit.

Ez a szezon utolsó beharangozója. Nem lesz több meccs. Miket beszélek? Lesz még mérkőzés, csak nem a Bucs számára. Újból. Ha jól számolom már hatodik éve. Változás kell! Változás elsősorban a stábban, mert ez mindennél fontosabb. Aztán sajnos változás a játékosállományban is. Ez a keret bármennyire is jó, sok helyen erősítésre, reformálásra, minőségi mélyítésre szorul. És nagyjából vissza is tértünk oda, ahol tavaly ilyenkor tartott a csapat. Na, ezért kell változás!

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com