Beharangozó: Vikings - Lions (17. hét)

Preview Lions-Vikings_RegularSeason17_1Keretbe foglaljuk ezt a nem túl jól sikerült idény, a Lions ellen zárjuk a szezont. A Minnesota Vikings csapata utoljára lép pályára a Mall of America Field-en, közismertebb nevén a Hubert H. Humphrey Metrodome-ban. Lezárul egy 32 éves korszak, mely hordozott magában nagy dicsőségeket és keserű bukásokat is. Megadatott nekünk, hogy hazai pályán búcsúzhassunk el a szezontól. Ellenfelünk ráadásul egy csoportrivális lesz, bár a hajtás nem lesz akkora vendég oldalról, hiszen múlthéten kiszálltak a rájátszásért menő küzdelmekből.

Éppen ezért nekünk 100%-on kell pörögnünk a találkozón és megadni a méltó búcsút a Metrodome-nak, mely a következő naptári évben eltűnik a föld színéről.

Egy kicsit azért az élet megnehezíti a dolgunkat, hiszen ismét a két futónk, Peterson és Gerhart nélkül vagyunk kénytelenek kiállni a meccsen. Gerhart már a héten sem edzett tudtuk, hogy nem fog játszani, de Peterson-nak is csak kis esélye volt a játékra, de szombat délután elmondták, hogy nem lép pályára.

Ennek tudatában ismét Matt Asiata fog kezdeni, aki a Philadelphia Eagles ellen elért 3 futott TD-t is. 30 futásból 51 yard elég szegényes teljesítményt, talán érdemesebb lenne kipróbálni Joe Banyard-ot vagy épp Bradley Randle-t. Ezt csak holnap tudjuk meg, de Asiata futási teljesítménye talán túl kevés lesz a Lions futási védelmével szemben, mert ők csak 94.5 yardot engednek átlagban mérkőzésenként, de Matt azt sem fogja elérni, bár ki tudja.

A szezonfinálén ismét Matt Cassel fog kezdeni, Ponder-nek csak csereként szánnak szerepet, talán beáll majd pár játékra, így az utolsó meccsén a Vikings-ban. Irányítónk nincs, illetve van három is csak mind csere szintű. Egy rendes kezdőirányító hiányában a passzjátékunk sem az igazi. Hiába van ott Jennings, Patterson vagy épp Wright, akik min jó elkapók. Ha nem kapnak jó passzokat és méterekkel mellé dobálnak az irányítók nem tudnak érvényesülni. 

A legutóbbi meccsen, amit a Lions ellen játszottunk nem hozott sok örömöt. Nagyon jól kezdtünk, az első playben Peterson 78 yardos TD-t futott. Erre ugye most nem számíthatunk. Akkor Ponder volt a kezdő irányító, aki 1 TD passz mellett 3 interceptiont is összeszedett. A Lions 34-24 -re simán nyerte azt a találkozót.

Passzjátékunk 22. a ligában, a Lions passzvédekezése pedig a 27., így talán azért Cassel-nek lesz némi esélye. Látva a nem sokkal rosszabb Eagles passzvédelem ellen nyújtott teljesítményét.

A védelemből van két kiemelendő játékos, akiknek talán ez az utolsó mérkőzésük Vikings mezben. Jared Allen és Kevin Williams is mind nagyon sokat tettek a csapatért, a legjobbat nyújtották meccsről-meccsre, de most talán elveszíthetjük őket. Mindketten szabadügynökök lesznek a szezon után és sajnos még nem hallani semmit arról, hogy szándékunkban áll új szerződést kínálni nekik. De most még a mieink és a védelemben nagy szükség is van rájuk, hogy nyomást gyakoroljanak Stafford-ra, aki ugyan nem tudta kihasználni, hogy egyik csoportellenfelénél sem a kezdő irányító dobálja a passzokat, de okozhat fejfájást vasárnap. Ennek ellenére a harmadik legjobban passzoló csapat a Lions, aki viszont nem biztos, hogy számíthat Megatron-ra, aki sérüléssel bajlódik. 

Reggie Bush nem csak futásaival, de elkapásaival is szétszedett minket az első fordulóban, ezt most sem felejthetjük el. Volt egy kisebb sérülése, ami miatt pár meccsen nem hozott sok yardot, de a szezonzárón ő is bevethető lesz.

Cordarrelle Patterson még szerez 4 yardot kickoff visszahordásból és újabb Vikings rekordot fog megdönteni. Ő lehet legjobb returner a csapat történetében. A special team igazából idén is jó, már csak a másik két egységek kellene jó teljesítménnyel előrukkolni.

Érdekes lesz a vasárnapi találkozó minden szempontból. Leslie Frazier-nek minden bizonnyal ez lesz az utolsó mérkőzése a Vikings csapatával, mert hétfőn, amit csak úgy emlegetnek Fekete Hétfő, akkor Frazier-nek és még pár edzőnek mennie kell.

A találkozó magyar idő szerint 19 órakor kezdődik.