A lejáró szerződésű Raiders játékosok

Az idei offseasonban a 61 Raiders játékos közül 25-nek is lejár a szerződése és szabadon elhagyhatják a csapatunkat. Nem elírás, valóban ennyi játékosunk van mert a sérültlistára került játékosok helyére igazolható másik játékos és a listára kerülők játékjoga is csapatunknál marad.

Rengeteg hely felszabadult a fizetési sapkánkban így idén igen aktívak lehetünk az offseasonban. Könnyen megtarthatjuk legjobb játékosainkat dehát nem érdemes mindenkit Oaklandben tartani és az sem utolsó szempont, hogy mennyiért maradnának.

A listából kiemelkedik az offensive tackle Jared Veldheer akinek megtartása kulcsfontosságú a csapat számára. A vezetőség is így vélekedik és már meg is kezdték a tárgyalásokat a falemberrel. Veldheer mellett nem szabad megfeledkezni (például) Sims-ról, Jenkins-ről, Porter-ről, Woodson-ról vagy Houston-ról sem.

A legnagyobb nevű játékosunk, a running back McFadden helyzete viszont már sokkal érdekesebb. Az utóbbi években a futó a franchise arca volt, de igen összetett a szerződéshosszabbítása. McFadden-nek valószínűleg top fizetést kellene adni ami kicsit soknak tűnhet az utóbbi években visszaesett teljesítményét és a visszatérő sérüléseit ismerve. Sokkal olcsóbb alternatívát kínál Jennings ismételt szerződtetése, de a jó szezonját követően Ő is drágább lesz mint amilyen tavaly volt. De minderről majd később.

UFA játékosok (unrestricted free agent)

Darren McFadden (RB), Vance Walker (DT), Charles Woodson (S), Pat Sims (DT), Mike Jenkins (CB), Tracy Porter (CB), Lamarr Houston (DE), Andre Gurode (G), Jason Hunter (DE), Usama Young (CB), Khalif Barnes (RT), Jared Veldheer (LT), Tony Pashos (RT), Jacoby Ford (WR), Phillip Adams (CB), Daniel Muir (DT), Jeron Mastrud (TE), Rashad Jennings (RB), Chimdi Chekwa (CB)

RFA játékosok (restricted free agent)

Kaelin Burnett (LB)

ERFA játékosok (exclusive rights free agent)

Brandian Ross (CB), Jeremy Stewart (RB), Jamize Olawale (RB), Lamar Mady (G), Matt McCants (LT)

A szabadügynök típusmegnevezések magyarázataiért kattints: IDE!

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

(overthecap.com)