A Chargers nagyon simán kiütötte a Bengals-t

Tegnap este a Cincinnati Bengals hazai pályán fogadta a San Diego Chargers csapatát. A találkozót 27-10-re a Chargers nyerte így Ők találkozhatnak a hétvégén a Denver Broncos csapatával. A szurkolók nagyon bizakodóak voltak a 8-0-s hazai alapszakasz mérleg miatt de a Bengals háza táján már hozzászokhattak a playoff vereséghez.

Marwin Lewis 11 éve irányítja a Bengals-t és ezen idő alatt 5 alkalommal is bejutottak a playoffba de minden alkalommal elbukták az első találkozójukat. Ráadásul az összes NFL csapat közül Ők várnak legrégebb óta (23 éve) egy playoff győzelemre. A listán a Bengals-t a Lions 22, a Chiefs 20, a Bills 18 évvel követi.

A vezetőedző mellett az irányító Andy Dalton is nyeretlen a playoffban, de mindhárom évében bejuttatta a csapatot. A tegnapi mérkőzésen 51 passzkísérletéből 29 volt sikeres, 334 passzolt yardot, 1 touchdownt és 2 interceptiont szerzett, ráadásul egy fumble is a nevéhez fűződik. A másik oldalon Philip Rivers meglepően kevésszer, mindössze 16 alkalommal passzolt (az idei szezonban a legkevesebbszer). 128 passzolt yardot és 1 touchdownt szerzett de ami a legfontosabb, hogy egyszer sem adta el a labdát.

Az irányítók mutatói miatt értelemszerű, hogy a Bengals elkapói produkáltak jobb számokat. A Chargers legeredményesebb elkapója a tight end Ladarius Green lett 34 elkapott yarddal és 1 TD-vel. A Bengals oldalán a receiver Marvin Jones 130 yardot, a running back Gio Bernard 73 yardot, a tight end Jermaine Gresham 64 yardot és 1 TD-t szerzett.

A futójáték szempontjából valamivel kiegyenlítettebb volt a mérkőzés. A Bengals 25 alkalommal próbálkozott futással. Összesen 113 futott yardot szereztek és 45 yardjával Gio Bernard lett a legeredményesebb játékosuk. A Chargers még többször, 40 alkalommal futott és 196 futott yarddal zárta a mérkőzést, Ronnie Brown 77 futott yardjával és 1 touchdownjával volt a legeredményesebb.

Egy kivételével minden fő statisztikai mutatóban jobbnak bizonyult a Bengals csak éppen a legfontosabban múlták felül Őket. Ez pedig nem más mint a labdavesztés és ez most is döntőnek bizonyult. A Bengals két interceptionjét és 2 vesztett fumblejét megbüntette a Chargers.

A Chargers az 1994-es Pittsburgh Steelers elleni mérkőzés után újra győzött idegenbeli nyitott stadionban és ezzel kiérdemelte, hogy vasárnap este a csoportrivális Broncos otthonában léphessen pályára. Idén már kétszer találkoztak egymással és az alapszakaszban mindig az idegenbeli csapat győzött, de ez most a rájátszás. A mérkőzés vasárnap 22:40-kor kezdődik.

BENGALS CHARGERS
Összes yard 439 318
Futott yard 113 196
Elkapott yard 326 122
First down 27 16
Büntetések 4-38 5-28
Labdabirtoklás 30:32 29:28
Eredmény 10 27

(Fotó: latimes.com, philadelphia.cbslocal.com, boston.cbslocal.com)