A Buccaneers érdeklődik Michael Vick után?

Azt már megszokhattuk az elmúlt pár évben, hogy ha a Tampa Bay Buccaneers-ről, és irányítóiról van szó, akkor egy körbe körbe járó hullámvasút jut eszünkbe, melyről soha nem tud ez a franchise leszállni.

Kifejezetten jó érzékkel választja ki a csapat éppen aktuális vezetősége a folyamatosan, következetlen teljesítményt nyújtó irányítókat magának. Ahogy Jason Licht-től, új general managerünktől megtudtuk, bizony várható irányító érkezése a holtszezonban. És ugyan a pletykákra, és híresztelésekre nem szoktam túl sokat adni, Adam Schefter szavára általában oda kell figyelni. Az ESPN munkatársa ugyanis nagyon kevés alkalommal mond valótlan baromságot. Szerinte pedig, ahogy twitter oldalán is közzétette, a Tampa Bay Buccaneers bizony érdeklődik a Philadelphia Eagles irányítója, Michael Vick után, aki az idei holtszezonban szabadügynökké válik.

Vick öreg motoros már, hisz 2001 óta tevékenykedik az NFL-ben. Először az Atlanta Falcons, majd a Philadelphia Eagles csapatánál. Viszont sajnos ő is elég következetlen játékot mondhat magáénak. Nem a tehetség hiányzik belőle, hanem kockázatos játékstílusa miatt, rendszeresen lesérül, ezért nem lehet rá számítani. Hosszú karrierje során, mindössze egy szezonban tudott mind a 16 mérkőzésen kezdő lenni. És három szezonban tudott legalább 15 mérkőzésen pályára lépni. A tavalyi évet is kispadon töltötte emiatt, pedig az Eagles őt választotta kezdő irányítójának még a szezon elején. 

Vick-nek egyértelműen vannak jó képességei, erős a karja, kiválóan mozog ki a zsebből, dinamikus játékos. Pályafutása során 128 passzolt TD-t szerzett már, és további 36-ot futva. Természetesen ettől függetlenül, kora, veszélyes játéka, és sérülései miatt nem lehet hosszútávú megoldás egy franchise számára sem. Azonban kiváló mentora lehet az ifjú Mike Glennonnak, aki rengeteget tanulhat az öreg rókától. Gondolom a Buccaneers új vezetőségének is ez jár a fejében, vagy talán a legjobb esetben is egy egészséges kis versenyt teremteni közöttük az edzőtáborozás során. De szerintem semmiképpen sem számolnak már kezdőként Michael Vick-kel. 

Az biztos, hogy érdekes választás lenne Kalózainktól, és ennél magasabb szintű versenyhelyzetet nem is teremthetnének Glennonnak, de a kezdőpozícióért nagyon sokat kéne Vick-nek dolgoznia. Persze ha egyáltalán valóban csatlakozik hozzánk a holtszezon során, hisz ha minden igaz, a New York Jets csapata is érdeklődik az irányító után.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com