A Lions eltradelheti a ligaelit defensive tacklejét

A Detroit Lions defensive tackleje Ndamukong Suh menedzselhetetlenül nagy összeget, 22.4 millió dollárt foglal el a következő évi fizetési sapkából. Több megoldás létezik mivel Suh érvényes szerződéssel rendelkezik a 2015-ös szezonra is (bár egy kiegészítés alapján a Super Bowl-t követő öt napon belül érvényteleníthető) így átstrukturálhatják a szerződését vagy éppen új, hosszútávú megállapodást is köthetnek vele. Azonban a legfrissebb hírek szerint ha nem sikerül megállapodniuk akkor a Lions nem zárkózik el a játékos eltradelésétől sem.

"Nem arról van szó, hogy Suh egy elégedetlen bajkeverő mint ahogyan azt az egyik országos riport sugallta. Egyszerűen csak fiskálisan értelmetlen mikor olyan sok lyuk van a védelmi oldalon." - írta a Detroit Free Press rovatvezetője Drew Sharp.

A jelenlegi problémát az okozza, hogy Suh draftolásának évében (2010-ben) nem volt kollektív szerződés és emiatt megőrültek a tulajdonosok és magasabbnál magasabb szerződéseket kötöttek az újoncokkal. Csak összehasonlításképpen az irányító Matthew Stafford 15,82 millió dollárral a wide receiver Calvin Johnson 13 millió dollárral követi Suh-t a Lions roosterén.

(nfl.com, Fotó: missinfo.tv)