Top 5 szabadügynökök: támadófal

Jöjjenek azok a pozíciók, melyeknek megerősítése talán a legfontosabb lesz az offseason során.

Center

Need? Minden bizonnyal. David Baas könnyen a csapaton kívül találhatja magát, Jim Cordle pedig egyedül édeskevés (ráadásul év közben neki is sikerült megsérülnie). Ugyan Kevin Boothe tud centert is játszani, de szabadügynök lesz.

1. Alex Mack

Kiváló center, aki mégis kipróbálhatja a piacot. A Browns meg akarja tartani, de valószínűleg nem él a franchise tag lehetőségével. Elmondta, hogy megadja nekik az esélyt, hogy matcheljék a kapott ajánlatot, de az biztos, hogy valakitől nagy pénzt kap.

2. Brian De La Puente

Kiválóan szerepelt, mégis nagy esély van a távozására és a Saints házon belül oldja majd meg a pótlását.

3. Evan Dietrich-Smith

Korább guard pozícióban szerepelt, de centerként sem vallott szégyent. Aaron Rodgers azt nyilatkozta, hogy nagyon szeretné, ha visszatérne centere Green Bay-be, meglátjuk hogy alakul majd a jövő.

4. Ryan Wendell

Ugyan a PFF borzasztó osztályzatot adott neki, de más helyen elég elől rangsorolják. Ha csapatot szeretne váltani most jó esélye lehetne rá.

5. Dominic Raiola

A teljes Lions támadófal túlteljesítette magát 2013-ban és Raiola is jól szerepelt.  35 éves múlt, így jövője nagy kérdés.

Néhány további FA: Jonathan Goodwin, Roberto Garza

Guard

Need? Az egyik legnagyobb. Chris Snee pályafutásának valószínűleg vége, pótlásáról pedig nem sikerült gondoskodni. Kevin Boothe ugyan továbbra sem rossz játékos, de nem is elit szint. Azt mondják, hogy Justin Pugh guard pozícióban szerepelhet, de én nem raknám más pozícióba a támadófal legjobb teljesítményét nyújtó játékosát.

1. Travelle Wharton

Eddigi pályafutását a Carolinában töltötte és remekül szerepelt idén. Hátránya, hogy már 33 éves, emiatt nem benne látom a megváltó szerepét.

2. Geoff Schwartz

Rá sem lehetett panasz 2013-ban, az egész Kansas City Chiefs óriási meglepetés volt. Kérdés meg tudják-e tartani játékosukat.

3. Jon Asamoah

Ezzel a névvel nyugodtan mehetne soccer játékosnak is, bár jobban jár ha továbbra is az irányítót védi. Azért is, mivel a legjobb korban van, így akár egy nagy szerződésre is számíthat.

4. Willie Colon

Pittsburgh-i évei után New Yorkban kötött ki és egy évet lehúzott a Jets-ben. Whartonhoz hasonlóan már ő is elmúlt 30, de egy atlantai szakíró már hírbe hoza a Falcons-szal.

5. RIchie Incognito

Hetekig a Jonathan Martinnal való balhéjától volt hangos a sajtó, emiatt pedig Miamiból is mennie kell. Ő sem mai gyerek már, de ilyen stílusú játékosokra lenne szüksége csapatunknak, akik minden egyes play alkalmával megkeserítik az ellenfelek életét.

Néhány további FA: Chad Rinehart, Zane Beadles, Mike Pollak

Tackle

Need? Hmm...Sokan átraknák a túloldalra Beatty-t, de őszintén, mi a garancia, hogy jobb oldali tackle-ként jobban szerepelne? Vajon biztosabb megoldás lenne egy újonc vakoldali tackle? Mert egy kezdő LT-t képtelenség lenne megfizetni. Ha újra beég Beatty, akkor azonban repülnie kell. Pugh jó rookie éven van túl, szerintem hozzá sem szabad nyúlni.

1. Eugene Monroe

Nemcsak Pitta, hanem Monroe megtartására is nagy szüksége lenne a Ravens-nek, ők pedig mindent meg fognak tenni azért, hogy ez sikerüljön is nekik.

2. Branden Albert

A tavalyi draft 1/1-es választottjaként érkezett Eric Fisher, így borítékolható, hogy Albert távozik. Azért vannak kétségeim, hogy ő kell-e nekünk.

3. Jordan Gross

Már 33 éves, emiatt szinte biztosan marad még Carolinában 1 vagy 2 évig.

4. Anthony Collins

A Bengals támadófala igencsak jól szerepelt, és Collins-ra sem lehetett panasz.

5. Rodger Safford

Jó korban van és teljesítményére sem lehetett panasz, a Rams pedig meg akarja tartani

Néhány további FA: Jared Veldheer, Michael Oher, Breno Giacomini, Eben Britton

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Kép: fromthecouchmusingsofthesportsdoofus.blogspot.com