A New York Jets még a piac nyitása előtt hosszabbítana az egyik legjobb falemberével

A New York Jets még a szabadügynök piac nyitása előtt biztonságban akarja tudni a legjobb lejáró szerződéssel rendelkező játékosait. Ennek megfelelően március 11-ig alá akarják írni a jobb tackle, Austin Howard új, hosszútávú szerződését.

Howard az utóbbi két évben a Jets támadófalának egyik kihagyhatalan játékosává vált. Remekül támogatja a futójátékot és a tackleről csak 2-szer sackelték az irányítót a tavalyi szezonban. Howard megtartása elsődleges prioritást élvez de szinte ugyanilyen fontos a guard Willie Colon megtartása is.

Howard indult a 2010-es Draft-on de egyetlen csapat sem választotta ki. A Philadelphia Eagles draftolatlan szabadügynökként szerződtette de mindössze négy mérkőzésen léphetett pályára a Sasok mezében. A következő szezon elején megköszönték a szolgálatait és a a Baltimore Ravens gyakorlócsapatának játékosa lett.

A Jets a Ravens gyakorlócsapatából szerződtette a tacklet az aktív keretébe de 2011-ben még jutott játéklehetőséghez. Az utóbbi két szezonban viszont kirobbanthatatlanná vált a kezdőcsapatból, mind a 32 alapszakasz mérkőzésen kezdőként lépett pályára.

(nfl.com, Fotó: bleacherreport.com)