Draft 2014 - Khalil Mack (OLB)

Ezúttal a védelemből jön egy prospect, mégpedig a fumble gyár Khalil Mack. Főhősünk 1991. szeptember. 12-én született Floridában Fort Pierce városában. A Fort Pierce Westwood High School tagjaként utolsó évében 140 szerelést (8 TFL) és 9 sacket mutatott be. Harmadik All-State és első All-Area csapatba választották Floridában. Nagy szerepe volt csapata bajnoki címében. A Rivals.com mindössze két csillagos prospectnek értékelte, csak Buffaloból kapott ösztöndíjat, amit el is fogadott.

2009-ben redshirtöt kapott, majd berobbant csapatába és a MAC konferencia egyik legfélelmetesebb védője lett. Domináns teljesítményét újabb három évig folytatja és félelmetes statisztikákat ért el. Jöjjenek ezek:

2010: 68 TAK, 14,5 TFL, 4,5 sack, 2 FF
2011: 65 TAK, 20,5 TFL, 5,5 sack, 5 FF
2012: 94 TAK, 21 TFL, 8 sack. 4 FF
2013: 100 TAK, 19 TFL, 10,5 sack, 5 FF

Rekordok

Buffalo

  • Legtöbb TFL (75)
  • Legtöbb sack (28,5)
  • Legtöbb kierőszakolt fumble (16)

NCAA

  • Legtöbb TFL (75) holtversenyben
  • Legtöbb kierőszakolt fumble (16)

Erősségek: ha a tiszta agresszióról van szó, akkor kevés játékost lehet Mackhez hasonlítani. Mindig mozgásban van, legyen szó az irányító terrorizálásáról vagy coverage-ról. Gyorsan megfejti a cutbacket, bootleget és a misdirectiont is. Remek időzítéssel ugrik fel és próbálja leütni a labdát ha nem érhet már oda az irányítóhoz. Sípszóig robotol. Ha elkapta a labdás játékost, megpróbálja kiütni kezéből a labdát, ez számos kierőszakolt fumble-t eredményezett. Feltűnik tudatossága az option játékok ellen. Tudja mikor kell az irányítón maradnia és mikor támadni a futót. Zone coverage-ben is alkalmazni tudja ezt a képességét. Robbanékonysága és hatótávja őrült kombinációt alkot. Pass rusherként tudja hogyan húzza össze magát.

Gyengeségek: néha agresszivitása hátrányává válik. Egy jó offensive tackle képes lehet lekövetni sebességét és kivonni a játékból. Ez nem túl sűrűn fordult elő a MAC konferenciában, de a profik között más a helyzet. Némi erőre még szüksége lenne. Bull rush-ban gyenge. Ez azért is érdekes, mivel a futójáték ellen remekül megy át a blokkokon. 2012-ben csapata első mérkőzését kihagyni kényszerült, mivel összeverekedett egyik csapattársával.

Roppant előre rangsorolják, néhány helyen top 5 prospect, sőt valaki az 1/1 titkos esélyesének is őt tartja. Ahogy látható rendkívül sokoldalú játékos, emiatt 3-4-ben és 4-3-ban is hatásos lehet. Kiválóan szerepelt az Ohio State ellen, ez talán belőheti értékét. Azt se feledjük, hogy tavaly Eric Fisher is egy MAC csapatból került a ligába. Lehet kissé túlértékelik Macket, de ha az NFL-ben is szörnyeteg módjára tud játszani, akkor igen hasznos lehet következő csapata számára is.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu