Még nincs döntés a tag-ről, talán Griffen kapja

Everson Griffen_1Zimmer elismerte, még nem folyt megbeszélés arról, hogy ki kapja a franchise tag-et a csapatnál, de talán Everson Griffen rá a legesélyesebb. Hamarosan belelendülünk a holtidény eseményeibe.

Ma megindult a draftra készülők felmérése, a Scouting Combine, majd két hét múlva a szabadügynöki piac is kinyit, de talán majdnem annyira fontos, hogy a jó játékosainkat megtartsuk.

Arra már gyakorlatilag zéró az esély, hogy Jared Allen a következő idényt is nálunk kezdje, sokkal esélyesebb a Tampa Bay Buccaneers, a Jacksonville Jaguars vagy éppen az Oakland Raiders trióból valamelyik. Ezen már kár is rágódni.

Van itt egy olyan játékos, akit nagyon érdemes lenne megtartani, nevezetesen a Vikings DE-je, Everson Griffen. Griffen fiatal és nagyon jól teljesít mikor lehetőséget kap, akár kezdőként is megállná a helyét, azonban van egy kis probléma. Allen-hez hasonlóan ő is szabadügynökké válik március 11-én.

Jó esély mutatkozik arra, hogy Griffen kapja meg majd a franchise tag-et, de Mike Zimmer az NFL NETWORK Around the League műsorában elmondta, hogy még ezzel kapcsolatban nem történt semmilyen megbeszélés.

Zimmer dicsérő szavakat intézett Griffen irányába, szerint nagyot lépett előre és sokat fejlődött, mint pass rusher, de elmondta azt is, hogy amíg nem látta őket a pályán nem tud semmi biztosat mondani velük kapcsolatban.

A védőfalból, igazából a kezdő védőfalból nagyon sokan szabadügynökké vállnak, Allen mellett Williams és Evans is és bár van opció a lyukak betömésére nem kéne mindenkit szabadon engedni.

Williams kora és klubhűsége miatt marad, legalábbis reménykedünk benne, de a többiekkel kapcsolatban már nem vagyunk ilyen optimisták.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com