Hivatalos: 133 millió dollár a fizetési sapka

A liga tegnap hivatalosan bejelentette, hogy 133 millió dollár lesz a fizetési sapka a következő idényben. Az összeg 10 millió dollárral magasabb az előző szezonban érvényes limithez képest.

A vártnál is magasabb emelést az új televíziós szerződéssel magyarázzák a szakértők és emiatt a 2015-ös szezonra még magasabb keret várható. Továbbá az új kollektív szerződés értelmében folyamatos emelkedés várható 2020-ig.

A jövőbeli keretemelés nagyon jó hír a csapatok számára mert 2011-től meg van szabva a Drafton kiválasztott játékosokkal köthető szerződés maximális összege. Ezek a (főként) négyéves szerződések elsőként 2015 elején fognak lejárni és hatalmas különbséget kell majd kompenzálni a játékosoknál.

Vegyük például Cam Newton-t aki az első választott volt az új szerződés idején. A Carolina Panthers irányítója négyéves 22 millió dolláros szerződést kötött csapatával. Maximálisan 24 millió dollár adható egy elsőkörös játékosnak. A franchise játékosok 100 millió dollárnál is magasabb szerződéssel rendelkeznek így az új kollektív szerződés némileg kompenzálja az alacsony újonc szerződések közötti különbséget.

Fotó: mctvstark.hometownohio.com