A Panthers is kiosztotta a franchise taget

A Carolina Panthers bejelentette, hogy franchise taget adott a defensive end Greg Hardy-nak. A bejelentés nem okozott nagy meglepetést mert a védőt a legjobb lejáró szerződésű játékosok között tartják számon a szakértők. Ha nem sikerül megkötni az új szerződést és a játékos aláírja a taget akkor Hardy 13.116 millió dollárt fog keresni a következő szezonban.

A Panthers problémákkal küzd a fizetési sapkával és emiatt több szerződést is átstruktúráltak az elmúlt hetekben. A legjobb megoldás mindkét fél számára az lenne ha sikerülne egyezségre jutniuk a hosszútávú szerződéssel kapcsolatban. Az új szerződéssel a csapat csökkenthetne a cap számát a védő pedig bebiztosíthatná a jövőjét.

Hardy-t a 2010-es Draft hatodik körében választotta ki a Panthers és a késői körös pick miatt a most lejáró újonc szerződésének értelmében mindössze 1.3 millió dollárral terhelte meg a fizetési sapkát az előző szezonban így a tag majdnem 12 millió dolláros növekedést okoz.

Négyéves pályafutása során 200 tacklet, 33 sacket és 6 kierőszakolt fumblet szerzett. Az utolsó három évében a Panthers védelmének alapemberévé vállt és karrierje során csak 2 mérkőzésről hiányzott.

(nfl.com, Fotó: newsobserver.com, huffingtonpost.com)