Draft 2014 - Marqise Lee (WR)

Egy újabb elkapóval ismerkedhetünk meg, ezúttal a USC WR-e, Marqise Lee a soros. A játékos 1991. november. 25-én született Californiában, Inglewood városában. Nehéz gyermekkora volt, szülei mindketten siketek, édesapja nem nagyon vett részt nevelésében. Két idősebb testvére bandatag lett, egyikőjüket meggyilkolták, a másik pedig börtönbe került. Marqise is próbált csatlakozni, de megakadályozták ebben.

A Morningside High School tanulójaként kezdte meg a középiskolát. Freshman éve utáni nyáron az Amateur Athletic Union kosárcsapat tagjaként jó barátságba került Steven Hester Jr-ral. Családja megkedvelte Lee-t és befogadták, ő pedig a Junípero Serra High Schoolba iratkozott át. Hesterék Lee húgának is segíteni szerettek volna, de erre már anyagilag képtelenek voltak. A középiskola első éveiben a szintén USC-s Robert Woods árnyékában kellett játszania, de végzős évében elkapóként 1409 yardot és 24 touchdownt, defensive backként pedig 45 szerelést és 3 INT-t szerzett. A 2011-es év egyik legtehetségesebb középiskolai játékosának tartották, meglátogatta a Florida, Miami és az Oregon egyetemét is, végül pedig a USC mellett döntött.

Az egyetemen már freshmanként kiharcolta magának a kezdő helyet, Woods mellett 1143 yarddal és 11 TD-vel zárt. Kettejük teljesítménye (184 elkapás, 2435 yard) rekord volt a Trojan történetében. A Pac-12 konferenciában a legjobb újoncnak választották a támadók közül és összességében második csapatba választották. 2012-ben az Ariozna ellen konferenciarekordot döntött 345 yarddal és két touchdownnal. Több jó teljesítmény is fűződik a nevéhez, melyeknek köszönhetően a Pac-12 legjobb támadója lett, All-American csapatba választották és a Biletnikoff Award is nála landolt. Junior évére többek között a sérüléseknek köszönhetően valamelyest visszaesett, 2014. január. 3-án pedig úgy döntött, hogy profinak áll.

Erősségek: kirobbanó sebesség, amely a jobb cornerbackeknek is gondot okozhat. Könnyen vált irányt, jól futja meg az útvonalakat, képes a védő kizökkentésére. Könnyedén pozicionálja és húzza le a labdákat. Sokkal nagyobbnak tűnik, mint azt méretei mutatják, a magas labdákat is képes elkapni és a blokkolásba is be tud segíteni.

Gyengeségek: az elvártnál gyengébb felépítésűnek tűnik és a sérülésekkel is megszenvedett 2013-ban. Szinte csak atletikusságára támaszkodik, ahelyett hogy változtatna a route-on. Ez számos eladott labdához vezetett. Kérdéses tartóssága elegendő-e a profik között is.

Mint látható játékában bármikor benne van egy nagy játék. Ha visszanézzük csapatunk 2012-es felvételeit, Cruztól és Nicks-től láthattunk ilyen játékokat mint tőle. Play action passzok után képes lehagyni a védőket, emiatt csapatunk sémájába is jól illeszkedne. Az idei class-ból az egyik kedvenc elkapóm ő, balszerencse, hogy valószínűleg nem fog csapatunkhoz kerülni.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu