A Giants general managerének tartalékirányítói

Jelenleg a vihar előtti csend időszakánál vagyunk a szabadügynök piac nyitása és a szerződéshosszabbítások előtt, így van idő némi kitekintésre is, mégpedig arra, hogy csapatunk general menegare, Jerry Reese milyen (elhibázott) döntéseket hozott akkor, mikor egy irányítót draftolt.

Az első "áldozat" Andre' Woodson volt, akit a 2008-as draft 6-dik körének 198-dik pickjeként választottak ki. A Kentucky egyetemen játszott, karrierje pedig junior évében teljesedett ki. Az azt megelőző tavasszal veszélybe került kezdő pozíciója, azonban mindent megtett, hogy az ő nevével kezdődjön csapata összeállítása. A Wildcats-et pozitív mérleghez segítette hozzá és 22 év után nyerni tudtak egy Bowl mérkőzésen is. A legtöbb passzolt yard az ő nevéhez fűződik az SEC-ben és mindössze a második irányító volt egyeteme történetében, aki egy szezon alatt 30 vagy több TD-t passzol. 2007-ben Trent Dilfer rekordját döntötte meg, több mint 271 passzkísérlete volt interception nélkül.

Újonc évében nem tudott rosterre kerülni, a practice squadba került, ahonnan később kirakták, majd újra visszaigazolták. Egy évvel később újra próbálkozhatott, de akkor sem járt sikerrel és végül a Washington Redskins gyakorlócsapatában tölthetett el néhány hetet. Ezt követően a UFL-be távozott, de a Hartford Colonials alakulatában sem járt sikerrel. Azóta edzőként tevékenykedik.

2009-ben a megszokottnál több draft cédula is rendelkezésre állt, ha pedig itt a lehetőség miért ne próbálkozzon az ember? Jöjjön még egy QB! A választás Rhett Bomarra esett az ötödik kör 151-dik pozíciójában. A választási jog egyébként egy csere útján került csapatunkhoz. A New Orleans-hoz került Jeremy Shockey, együttesünk pedig egy második és ezzel az ötödik körös draft joggal gazdagodott. A másik pickkel Clint Sintim került New Yorkba, remek csere volt tehát. Bomar az ország legjobb középiskolai irányítójaként érkezett az egyetemre. Az Oklahomára került, ahol már második mérkőzésén ő lett a kezdő. Nehezen lendült bele, de a Holiday Bowl legértékesebb játékosának őt választották meg. 2006 augusztusában azonban kirakták az Oklahomáról, hiszen pénzt kapott egy autókereskedéstől, ahol azonban nem végezte el munkáját. Ezután az FCS-ben szereplő Sam Houston State-hez került, ahol 2008-ban a legjobb másodosztályú játékosnak járó Walter Payton Award döntőse volt.

Woodsonhoz hasonlóan ő is a practice squadba jutott csak el kezdésként, 2009. december. 31-én azonban az aktív keretbe került. Egy évvel később Jim Sorgi sérülése után mindenki őt várta csereirányítónak, csapatunk azonban helyette megszerezte Sage Rosenfels-t a Vikings-tól. Egészen 2010. december. 21-ig maradt gyakorlócsapatunkban, ekkor azonban lecsapott rá a Minnesota, ahol ő lett a harmadik számú QB. 2012. január. 6-án future/reserve szerződést írt alá a Raiders-szel, ők azonban később megszerezték Matt Leinartot, így Bomar ismét csapat nélkül maradt.

Az eddigi utolsó áldozat Ryan Nassib. Roppant gyenge class-ból érkezett, emiatt játékának kedvelői azt sem zárták ki, hogy már az első körben gazdára talál. A Syracuse-nál korrekt pályafutást tudhatott magáénak, senior évében All-American első csapatba választották. Érdekesség, hogy csapattársa Justin Pugh is csapatunkhoz került. Egy évvel korábban David Wilson és Jayron Hosley érkezett a Virgina Tech-ről.

A drafton Jerry Reese trade-elt érte, egy negyedik és egy hatodik választási jogért cserébe előrébb lépett a 4. kör 110-dik választásáig. A cél az volt, hogy sikerüljön Manning mögé egy prémium cserét szerezni, akit később akár értékes draft jogért tovább is lehetne adni. Egyelőre erről szó sincs, újonc évében mindössze a harmadik számú irányító tudott lenni, Curtis Painter előrébb volt nála a rangsorban. A gyenge támadófal miatt nem is lett volna értelme csapatba állítani Nassibet, de az előszezonban némileg csalódást keltően szerepelt és az edzőtáborban sem nyűgözött le senkit.

A mérleg tehát borzalmas, amely azt is megmutatja, hogy teljesen felesleges csereirányítót választani a draftról. Eli Manning személyében megvan a kezdő irányító, mögé pedig a szabadügynök piacról is lehet backup QB-t találni. Ezek a játékosok ráadásul némi tapasztalattal is rendelkeznek már újonc társaikhoz képest. Eddig két választási jogot sikerült elherdálni quarterbackre, de nagy esély van rá, hogy még kettőt sikerül Nassibre is. Ha idén sem tud egyértelmű első számú csere lenni, akkor legjobb esetben a gyakorlócsapatban köthet ki.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Címkék: newyorkgiants