A Jets elküldte Antonio Cromartie-t

A New York Jets tegnap bejelentette, hogy elküldte a cornerback Antonio Cromartie. A bejelentés nem érkezett váratlanul, hiszen maga a játékos pár hete adott egy interjút amelyben arról beszélt, hogy el fogják küldeni a csapattól. Az elküldés oka Cromartie rosszul sikerült tavalyi szezonja és a fizetési sapkában elfoglalt majdnem 15 millió dolláros helye volt. Elküldésével 9.5 millió dollárnyi helyet szabadított fel a csapat.

A Jets játékosai közül Cromartie foglalta el a legtöbb helyet a fizetési sapkában ami összesen 14,980,000 dollárt jelentett. A teljes összeg 4,300,000 dollár alapfizetésből, 5,480,000 dollár időarányos bónuszból, 5,000,000 dollár kerettagsági bónuszból és 200,000 dollár edzésbónuszból tevődött össze.

Mivel tegnap elküldték Cromartie-t így nem kell kifizetni neki az 5 millió dolláros kerettagsági bónuszát de az 5,480,000 dollár időarányos bónusza még mindig fennáll és halott összeget képez a fizetési sapkában. Emiatt képződött csak 9.5 millió dollárnyi hely.

A védő gyatra tavalyi szezonján nem lehet vitatkozni, a Pro Football Focus (az oldal a játékosok összes playét értékeli így igen megbízható a véleményük) 103. cornernek választotta Cromartie-t a 110-ből. Egy évvel korábban ugyanezen lista 16. helyét foglalta el. A védőt sérülések is hátráltatták a szezonban és Ő maga is bevallotta, hogy meg kellett volna műteni a térdét és a csípőjét.

Mostani elküldése ellenére nem elképzelhetetlen, hogy jövőre is a Jets játékosa lesz. Miután letesztelte magát a piacon egy olcsóbb szerződéssel visszahozhatják a csapathoz de lesz egyszerű dolga mert a cornerback piac elég telített lesz és a hírek szerint a Jets Cromartie pótlására már ki is nézve a Tennessee Titans lejáró szerződésű védőjét Alterraun Verner-t.

(nfl.com, Fotó: usatoday.com, turnonthejets.com)