Sanchez-t elküldte, Vick-et szerződtette a Jets

Tegnap este véget ért a Mark Sanchez éra. A New York Jets bejelentette, hogy öt szezon után elküldte az egykori elsőkörös irányítóját. Sanchez pályafutása nagyon jól indult és a szurkolók akkoriban azt hitték, hogy megtalálták a következő franchise irányítójukat. Az első két évben AFC Főcsoportdöntőt játszott a Jets-el és a harmadik szezonjában pályafutásának legjobb évét produkálta de ezt követően szépen lassan kezdett minden összeomlani.

A harmadik szezonját követően még két év hátravolt az újonc szerződéséből de aláírtak vele egy hároméves, 40.5 millió dolláros szerződéshosszabbítást. A negyedik szezonja pályafutása leggyengébb idénye lett majd a tavalyi előszezonban megsérült a válla és egyetlen mérkőzésen sem tudott pályára lépni az előző szezonban. Az újonc Geno Smith a sérülés miatt megnyerte kettejük párharcát és mind a 16 alapszakasz mérkőzésen kezdő volt.

Eredetileg is most került volna ki a szabadügynökpiacra mert az újonc szerződése a mostani offseasonban járt volna le. A korábbi hosszabbítás értelmében 9 millió dolláros alapfizetés és 2 millió dolláros kerettagsági bónusz illette volna meg Sanchezt. A bónuszt hétfőn kellett volna kifizetni. Elküldésével 4.8 millió dollár halott összeg keletkezett a Jets fizetési sapkájában.

Percekkel Sanchez elküldése után a Jets bejelentette, hogy szerződtette a Philadelphia Eagles korábbi irányítóját Michael Vick-et. Vick egyéves 5 millió dolláros szerződést kötött az új csapatával. Ez nem egy kezdőirányító szerződése de Vick nem is kezdőnek érkezik New Yorkba. Továbbra is Geno Smith a kezdő és Vick-nek le kell győznie Őt ha ismét kezdő akar lenni NFL mérkőzésen.

Vick logikus választásnak tűnik hiszen a Jets jelenlegi offensive koordinátora Marty Mornhinweg aki korábban hét éven keresztül ugyanezt a posztot töltötte be az Eagles-nél. Négy éven keresztül dolgoztak együtt Philadelphiában és Vick statisztikailag jó éveket futott az irányítása mellett. Igaz ezen időszak alatt csak 36 mérkőzésen volt kezdő de főként sérülések miatt került ki a csapatból. Jövőre kiderül, hogyan tudnak majd együttműködni az új állomáshelyen.

(nfl.com, Fotó: eonline.com, benched.tumblr.com, vibe.com)