Draft 2014 - Kelvin Benjamin (WR)

A draft első két napján csapatunk által könnyen kiválasztásra kerülhet egy elkapó, az egyetemi bajnokságot a Florida State-tel megnyerő Kelvin Benjamin pedig vonzó célpont lehet, így most az ő bemutatása következik.

1991. február. 5-én született Floridában Belle Glade városában. A helyi középiskolában tanult, amely rendkívül erős futballcsapatot tudhat magáénak. Három évet focizott itt, a Rivals.com négy csillagos játékosnak és a nyolcadik legjobb elkapónak rangsorolta.

Redshirt után 2012-ben mutatkozott be a Seminoles-ban és negyedik számú WR-ként 30 elkapást, 495 yardot és 4 TD-t ért el. Sophomore évében robbantott, átlépte az 1000 yardos határt (egészen pontosan 1011-ig jutott), magasságát kihasználva pedig 15 touchdownhoz segítette hozzá csapatát. Két college év után úgy döntött, hogy jelentkezik a draftra.

Erősségek: szinte tight end méretek (6'5" és 240) hihetetlen karfesztávolsággal, amelynek köszönhetően óriási sugárban tudja elkapni a labdát, az NFL-ben bárkivel versenyre kelhet ebben. Megvan a sebessége ahhoz, hogy elszakadjon emberétől. Terrort jelent a védők számára ha fel kell ugrani vele a labdáért (elsősorban a red zone-ban). Jó szem-kéz koordináció és remek testtartással tudja elkapni a labdát. Jól méri fel a válla felett átrepülő játékszer helyzetét. Az oldalvonal mellett és slotban is szerepelt, képes oldalirányban átvágni a pályán. Ugyan a downfielden viszonylag könnyen leszerelhető, de hosszú karjait próbálja stiff armra is használni, ha pedig abszolválta az elkapást meglepő módon gyorsulni tud. Figyelmesen blokkol, próbálja megfogni a védőket.

Gyengeségek: útvonalain továbbra is javítania kell, kérdéses, hogy a profik között kezdetben mekkora szerepet tölthet be. Ugyan a védők számára fejfájást okozhat Benjamin magassága, de pont emiatt nehezebben tudja alacsonyan tartani a súlypontját. Inkább a vertikális és a crossing route-okra alkalmazható csak, ami miatt nem biztos, hogy minden sémában sikeres tudna lenni. Túl sok labdát ejt el. Gyakran engedi az átadásokat mellkasához. Képes az ellenfelet figyelni azelőtt, hogy befejezné az elkapást, ez pedig szintén hibákhoz vezethet. Az alacsony passzokkal meggyűlik a baja.

Combine eredmények

Méret: 6'5" és 240 lb
40 yard dash: 4,61 s
Fekvenyomás: 13
Helyből magasugrás: 32,5 inch
Helyből távolugrás: 119 inch
3 cone drill: 7,33 s
20 yard shuttle: 4,39 s
60 yard shuttle: 12,08 s

Jó alapanyaggal állunk szembe, akivel még sok munkája lehet leendő csapata edzői stábjának. Olyan magassággal és erővel rendelkezik, amely megköveteli a védőktől a kettőzött figyelmet. Mindössze két évet játszott a college-ban, még mindig sokat tud tehát fejlődni. Ha a megfelelő rendszerben egy jó irányító mellé köt ki, akkor megvan benne a potenciál ahhoz, hogy első számú elkapó legyen az NFL-ben.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu