Draft 2014 - Cornerbacks

Az NFL Draft az idén meglehetősen későn lesz, de nem lehet túl korán elkezdeni az elemzéseket az osztályokban. A Panthers.com posztról-posztra végignézi a draftot egy segítővel, az NFL Media draft elemzőjével, Mike Mayock-kal. Azon túl, hogy bemutatják Mayock öt legígéretesebbnek tűnő játékosát minden pozícióban és hozzáadnak egy kis helyi ízt is, a Panthers is kiemel egy-egy érdekes személyt minden pozícióban.

MIKE MAYOCK TOP5

Darqueze Dennard (5-11, 199, Michigan State)

Széles körben az első cornerback pick-nek tekintik a drafton. Betonozta magát, mint egy első körös tehetség, miután meghatározó végzős szezont produkált, megnyerte a Jim Thorpe díjat is, mint az ország legjobb defensive back-je. Karriercsúcsot jelentő négy interception-je volt végzősként. Kiváló területvédekezési képességének köszönhetően az irányítók rendkívül óvatosan dobnak az ő irányába.

Justin Gilbert (6-0, 202, Oklahoma State)

Egy másik élvonalbeli corner, aki szintén első körös lehet. Végzősként hét interception és két interception TD a teljesítménye. Megfelelő adottságát és ritka sebességét támasztja alá a 4,37 alatt teljesített 40 yardos futás (ezzel az NFL Scouting Combine-on a legjobb corner-ek közé tartozott), és a karrierje során elért hat kickoff-ból viszahordott TD.

Kyle Fuller (6-0, 190, Virginia Tech)

Valószínűleg egy második körös pick, bár egyesek szerint le fog kerülni a tábláról az első forduló végén. Négy éven át volt kezdő. Erős all-around játékos, jó adottságokkal és ugró képességgel (38,5 cm függőlegesen). Karrierje során hat interception-t szerzett. Két idősebb testvére szintén NFL-játékos.

Bradley Roby (5-11, 194, Ohio State)

A tehetséges atléta és produktív tackle késői első vagy második körös pick lehet. Három évig volt kezdő, 4.39-et futott 40 yard-on, és 38,5 cm az emelkedése. 35 levédekezett passz az elmúlt két szezonban, 2012-ben 19-el a legjobb volt.

Jason Verrett (5-9, 189., Texas Christian)

Egy második körös pick, aki váratlanul első körös is lehet. Legkisebb az itt felsorolt cornerback-ek közül, de gyorsasága (4,38 40 yard-on) és emelkedése (39 cm) feledteti ezt. Az elmúlt két szezonban 38 levédekezett passza volt - nyolc interception és 30 leütött passz.

HELYI ESÉLYES

Dontae Johnson (6-2, 200, North Carolina State)


Mind a 12 mérkőzésen kezdett végzősként - ötször cornerback-ként és hétszer free safety-ként. Izgalmas helyzetbe kerülhet sokoldalúsága miatt és a speciális csapategységbe is beillik. Későbbi körbe várják, de jó adottsága hozzásegítette egy 4,45-ös eredményhez 40 yard-on. A Combine-on a legjobb 60 yard-os időt futotta (11.06.) a corner-ek között.

KITŰNŐ COMBINE

Stanley Jean-Baptiste (6-3, 218, Nebraska)


Első volt a cornerback-ek között a 41,5 cm-es emelkedésével. Wide receiver-ből átképezték, ezután vezette csapatát négy interception-nel 2013-ban. A nagy, magas corner esélyes a labdaszerzésre az impozáns elkapók és tight end-ek között. Közepes draft pick-re számíthat.

Kép: cbssports.com, mattwaldmanrsp.com, secondroundstats.com, msn.foxsports.com, ogdraft.wordpress.com, espn.go.com, fansided.com