Draft 2014 - Safeties

A Panthers.com posztról-posztra végignézi a draftot egy segítővel, az NFL Media draft elemzőjével, Mike Mayock-kal. Azon túl, hogy bemutatják Mayock öt legígéretesebbnek tűnő játékosát minden pozícióban és hozzáadnak egy kis helyi ízt is, a Panthers is kiemel egy-egy érdekes személyt minden pozícióban.

MIKE MAYOCK TOP5

HA HA CLINTON-DIX (6-1, 208, Alabama)

Széles körben a Top Safety-nek, és holtbiztos első körös pick-nek tekintik a 2014-es drafton. Kiváló mérete és sebessége tökéletes kombinációban áll egymással. Juniorként 52 tackle és két interception fűződik a nevéhez. Lenyűgöző szerelő, aki erős a futás ellen. Vezette a csapatát öt interception-nel másodévesként 2012-ben.

CALVIN PRYOR (5-11, 207, Louisville)

Egy másik tehetséges safety első körös esélyekkel. Rendkívüli fizikumával emlékezetes nagy útéseket mutatott be. Juniorként 75 tackle és három interception fűződik a nevéhez. Elsőéves szezonjában 7 mérkőzésen volt kezdő.

JIMMIE WARD (5-11, 193, Northern Illinois)

A tehetséges, atletikus, három éven át kezdő játékos számíthat egy korai fordulós draft pick-re. Végzősként vezette a csapatát 77 tackle-el és hat interception-nel. 204 tackle-t mutatott be másodéves és junior szezonjában. Iskola-rekordot jelentő három punt-ot blokkolt újoncként.

DEONE BUCANNON (6-1, 211, Washington State)

Produktív, négy éven át kezdő játékos, aki csapatelső volt a tackle-k tekintetében háromszor is. Végzősként 114 tackle-t mutatott be, és holtversenyben konferenciaelső volt hat interceptiont-nal. Várhatóan egy korai fordulós választás lesz.

LAMARCUS JOYNER (5-8, 184, Florida State)

A három éven át kezdő játékos All-America kitüntetést kapott végzősként. 27 egymást követő mérkőzésen kezdett strong safety-ként, mielőtt cornerback lett az utolsó szezonjában. 5.5 sack-el a legjobb defensive back volt az országban 2013-ban. Kisebb méretű, de elég sokoldalú ahhoz, hogy több pozícióban is képes legyen játszani a defensive backfield-en, és könnyen lehet egy második vagy harmadik körös pick.

HELYI ESÉLYES

TRE BOSTON (6-0, 204, Észak-Carolina)

Vezette csapatát 85 szereléssel és négy interception-nel, valamint All-Atlantic Coast Conference kitüntetést kapott végzősként. Cornerback és safety pozíciókban kezdőként lépett pályára. Valószínűleg egy késői körös választás.

KITŰNŐ COMBINE

TERRENCE BROOKS (5-11, 198, Florida State)

Legjobb volt a safety-k között a 40 yardos versenyben (4,42) és a súlypontemelkedésben (38 hüvelyk). Valószínűleg egy második vagy harmadik körös pick.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu