Newton lábadozik, de továbbra is a csapat vezetője

A Carolina Panthers holtszezon programjának második napján Cam Newton a konferencia teremben tartott sajtótájékoztatót és igazi veteránként szólalt meg.

"Az összetartás tegnap elkezdődött. Ezek a napok nagyon fontosak." mondta Newton, aki a március 19.-i bokaműtét után lábadozik és izgatott a gyógyulás eredményét illetően.

"A bokám nagyszerű. Rendkívül jó ütemben haladunk. Sokáig nem volt 100 százalékos. Igazán nem is tudom, mikor volt 100 százalékos. Félelmetes, hogy ez egy számottevő különbség lesz jövőre."

Az edzőtáborban nem lehet ott, de Newton talált más módszert a fejlődéshez.

"Én az a fajta srác vagyok, akinek mindig kell tennie valamit - edzés, edzés, edzés, nem számít az idő, vagy a nap. De a sérülés miatt ki kellett mondanom: "Rendben, hogyan tudok jobb lenni úgy, hogy nem azt csinálom, amit az elmúlt években?

Már több meccsvideót megnéztem, már több kérdést feltettem, mint eddig bármikor. Olyan vagyok, mint egy újonc."

Két Panthers ikon és offense vezéregyéniség - a bal oldali tackle Jordan Gross és a wide receiver Steve Smith - idén már nincs a csapatban, így Newtonra még nagyobb felelősség hárul.

Newton vezetői fejlődését nagyban segítette tavaly év elején, hogy ő lett a hat csapatkapitány egyike, először pályafutása során.

Megérti, hogy ez a vezetői szerep tovább bővül 2014-ben.

"Nagyon izgatott vagyok, a csapat vezetőjének lenni kihívás.

Megteszem a szükséges dolgokat, hogy a játékosok elérjék azt, amit még soha, de nem tudom megcsinálni egyedül. Szükségem van Ryan Kalil-ra, Thomas Davis-re, Charles Johnson-ra, Greg Hardy-ra, Luuuuke Kuechly-re, jobban, mint valaha."

Valamint arra is szükség van, hogy az újonnan érkezett elkapók (Jerricho Cotchery, Jason Avant és Tiquan Underwood) beilleszkedjenek és gyorsan megtalálják a saját szerepüket. A Panthers irányítójának és vezetőjenek az első benyomások biztatóak voltak.

"Éhesek a srácok. Ez az, amit látni akarsz, ez az, amiért itt vagyunk. Mindenki izgatott. Mindenki izgatottan fogadta a kihívást. Mindenki próbálja megtalálni a helyét és végrehajtani a feladatát, még jobban tökéletesíteni. Ez az, amiről ez az egész szól."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu