Top 5 prospect: guard

1. Xavier Su'a-Filo

38 mérkőzésen kezdett, a UCLA támadófalának legtapasztaltabb és legjobban NFL érett játékosa volt. Előtte két évig egy mormon misszió miatt nem játszott. Guard és tackle pozícióban is van tapasztalata. Jól illeszkedett egyeteme drive blocking sémájába, de atletikussága miatt valószínűleg zone blockban is jól érezné magát. E mellett jó kezdősebessége, kézhasználata, és felsőtestének ereje is a pozitívumai közé sorolható. Ha a tackle-k közé soroljuk Zack Martint, akkor egyértelműen Su'a-Filo a legjobb idei guard.

Előrejelzés: 1-2. kör

2. Gabe Jackson

Megvannak azok a fizikai képességei, amelyeket a scoutok szeretnének, azonban kérdéses igazi értéke, hiszen nem mindig játszott elég robbanékonysággal. Jól lő ki a snapnél, de technikáján és agresszióján még változtatni kell. Negatívumai ellenére is mindenképp nagy reményű játékos, aki az NFL-ben is domináns lehet. Elsősorban ZBS-t alkalmazó csapatoknál lehet sikeres. Mind a LOS-n mind a downfielden hasznos blokkoló lehet.

Előrejelzés: 2-3. kör

3. Cyril Richardson

Az egyetemi bajnokság legnagyobb bal oldali tackle-je volt, 2011-ben 335 fontosan védte RGIII vakoldalát. Előtte és utána is guard pozícióban szerepelt. Ahogyan látható nagy előnyt jelent a felépítése és az ehhez társuló karfesztávolság. Ennek ellenére néha közel engedi magához a védőket. Mérete ellenére meglepően könnyű lábai vannak, jól mozog. A profik között valószínűleg guardként fog majd szerepelni.

Előrejelzés: 3. kör

4. David Yankey

Ausztráliában született, viszonylag későn lett belőle támadó falember, a középiskola junior évében még csak 240 fontot nyomott. Az előző 3 esztendőben 40 mérkőzésen szerepelt bal oldali tackle-ként és guardként. Az NFL-ben inkább utóbbi pozícióban lehet jövője. Leginkább laterális agilitásával, egyensúlyérzékével és szívósságával emelkedett ki. Technikáján van még mit javítani, de fizikális képességei alapján kezdő lehet a következő szinten is.

Előrejelzés: 3-4. kör

5. Dakota Dozier

Háromszor is első csapatba választották az FCS-ben, kiemelkedett tehát a másodosztályból. 45 mérkőzésből 44-szer kezdett és háromszor is 1000 yardos futónak blokkolt. Senior idényében csapatkapitány volt. Atletikusságban és mozgáskultúrában az egyik legjobb az idei class játékosai közül, ugyanakkor technikáján javítania kell még és fizikálisabban kell játszania ahhoz, ha a profik között is magas színvonalon szeretne játszani.

Előrejelzés: 4. kör

További ígéretes játékosok

Trai Turner (4-5. kör)
Jon Halapio (5. kör)

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu