Posztjának legjobban fizetett játékosa lett a Seahawks safetyje

A Seattle Seahawks tegnap bejelentette, hogy hosszútávú szerződést kötött a safety Earl Thomas-al aki az új kontraktussal a védő posztjának legjobban fizetett játékosává vált. Mára már az is kiderült, hogy Thomas négyéves, 40 millió dolláros szerződést írt alá a címvédővel. A szerződés 27.725 millió dollár garantált keresetet tartalmaz.

A 24 éves játékos a Super Bowl győztes ligaelit defensének egyik alapembere volt. Méretével, sebességével, ütközőképességével és játékolvasásával a liga egyik legjobb defensive backjévé nőtte ki magát az évek alatt. A tavalyi Év legjobb védőjátékos díjáért is sokáig versenyben volt de Luke Kuechly és Robert Mathis mögött csak a harmadik helyen zárt a szavazáson.

Thomas az új szerződésével évente átlagosan 10 millió dollárt fog keresni amivel Jairus Byrd-t (9 millió) és a Kansas City Chiefs strong safetyjét Eric Berry-t előzi meg a listán. Az eddigi rekorder Byrd idén írta alá hatéves, 54 millió dolláros (11 millió dollár aláírási szerződést tartalmaz) szerződését a New Orleans Saints csapatával amely 26.3 millió dollárnyi garantált összeget tartalmaz.

(nfl.com, Fotó: seahawks.com)