Top 5 draft prospect: center

1. Weston Richburg

Legnagyobb ütőkártyája a tartóssága, az elmúlt 4 év minden mérkőzésén pályára lépett. Seniorként All-Mountain West első csapatba választották, a Colorado State offense-e 461,2 yardot átlagolt meccsenként. A Senior Bowlra is meghívót kapott, ahol jól kezelte az erőteljes játékosokat és a második vonalba is felért. Atletikusabb, mint látszik és rendkívül intelligens is. Nagy esélye van rá, hogy évek múlva a class legjobb centere legyen.

Előrejelezés: 2-3. kör

2. Marcus Martin

Nagy reményű játékosként érkezett a USC-hez és nem is kellett sokat várnia a bemutatkozásra, hiszen freshmanként 10 mérkőzésen szerepelt bal oldali guardként. Centert 2013-ban játszott és megkapta az elismeréseket érte. "Alacsony" termete és viszonylag rövid karjai miatt valószínűleg a profik között is ott fog játszani. Képességeinek köszönhetően hosszú távon kezdő lehet majd az NFL-ben is.

Előrejelzés: 2-3. kör

3. Travis Swanson

Ő is az idei év nagy reményű centerei közé tartozik. Jó egyensúllyal rendelkezik. A futást is kellőképp tudja segíteni, de igazi erőssége a passzblokkolásban rejlik. Mint egy jó centernek, neki is megvannak a képességei, hogy utasítást adjon társainak a play előtt. Ugyan nem rendelkezik akkora upside-dal, mint Richburg vagy Martin, de így is jó játékos nevelhető ki belőle.

Előrejelzés: 4. kör

4. Bryan Stork

Középiskolában tight end volt, az atletikusságát pedig kihasználta akkor is, mikor a támadófalba váltott. A Florida State-en először jobb, majd bal oldali guardot játszott. Junior éve előtt a tavaszi edzéseken tackle-ként gyakorolt, végül azonban a tapasztalatlan offensive line centere lett. Ez bevált, a Rimington Trophy legutóbb az övé lett.

Előrejelzés: 5. kör

5. Russell Bodine

Egy évig még maradhatott volna egyetemen, de redshirted junior éve után profinak állt már. Jó kezdősebességgel és erővel játszik, ez alapján pedig center és guard is lehetne az NFL-ben. A UNC-n előbbi pozícióban játszott, de 2013-ban egy meccsen guard is volt. A draft harmadik napján találhat gazdára.

Előrejelzés: 6. kör

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu