Ennyibe fognak kerülni a Buccaneers újoncai

Minden csapathoz hasonlóan, szép lassan a Tampa Bay Buccaneers is el fogja majd kezdeni újoncai szerződéseinek alá irattatását. De vajon mekkora helyet fog mindez foglalni a költségvetési sapkában?

Nos, 2011 óta, mióta kollektív szerződéseket adnak az NFL-ben az újoncoknak. (CBA) Ezt nagyon könnyű kiszámolni. Mike Evans, aki az első körös választásunk volt a 2014-es drafton, és a hetedik helyen kelt el, például egy négy évre szóló 14,6 millió dolláros szerződést fog kapni. Ebből 8,96 millió lesz az aláírási bónusza, és 2014-ben 2,66 milliót fog elfoglalni a költségvetési sapkából. Természetesen itt mind-mind garantált összegekről van szó.

A csapat második körös választása, a tight end, Austin Seferian-Jenkins, kap egy 5,250,000 dollár értékű szerződést, a négy évre. Melyből 2,140,000 dollár lesz az aláírási bónusz. A harmadik körös választásunk, a sokoldalú Charles Smith pedig egy 3 millió dolláros szerződést fog kapni, melyből 684 ezer dollár lesz az aláírási bónusza. Az ennél pedig hátrébb elkelt játékosok fizetése egészen elenyésző. Összességében a Bucs újoncai, 5,6 millió dollárt fognak elfoglalni 2014-ben, a költségvetési sapkából, a kollektív szerződések értelmében.

Ha megnézzük, hogy a draft megkezdése előtt még 12,9 millió dollár volt a Tampa Bay felhasználható költségvetése, könnyen kiszámolhatjuk, hogy az újoncok szerződtetését követően már csak 7,3 millió dollár marad. Ezekből pedig még bizony olyan dolgokra is pénzt kell majd fordítani, mint a különféle játékosok szerződésében megállapított mindenféle keretbónuszok. A rúgónk, Connor Barth például alapból kap egy 1,25 millió dolláros bónuszt, ha a keret tagja lesz az 53 főre történő szűkítés után is. De hát miért ne lenne? Mert rúgójátékos az ugye kell.

Így egy egész minimális összeg fog maradni a számunkra, és nem nagyon várható, hogy ebben a holtszezonban nagy igazolások fognak még történni, hisz a különböző váratlan események miatt, egyáltalán nem baj, ha egy csapatnak a szezon közben is elérhető pár millió a költségvetési sapkájában. Mondhatni, számunkra a holtszezon kifújt.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com